Mainos

Norjan pankkiryöstön selvittämisestä miljoonapalkkio

Norsk Kontantservice -yhtiö on luvannut miljoonan kruunun eli noin 119 000 euron palkkion Stavangerin pankkiryöstäjien pidättämiseen ja tuomitsemiseen johtavasta vihjeestä.

Stavangerin poliisi kertoi saaneensa tähän mennessä mennessä jo 500 vihjettä ryöstön johdosta.

Eilen keskellä kirkasta päivää tehtyyn röyhkeään ryöstöön osallistumisesta epäillyt kaksi miestä sen sijaan vapautettiin tänään. Edellisenä yönä pidätettyjen 25- ja 37-vuotiaiden miesten epäiltiin varastaneen autot, joita käytettiin ryöstössä. Kuulustelujen jälkeen kuitenkin selvisi, ettei miesten osallisuudesta ollut riittävästi todisteita.

Norjan poliisi jäljittää yhä neljää muuta ihmistä, joiden uskotaan tehneen itse ryöstön. Vielä tänään etsityt olivat vapaalla jalalla. Poliisin mukaan kaikki neljä ovat Oslon alueen rikollispiireistä.

Pankkiryöstäjät ampuivat poliisin eilisaamuna tehdyn ryöstön yhteydessä. Norjan poliisin tiedottajan mukaan surmansa saanut 53-vuotias poliisi ei ollut aseistautunut.

Suurin osa saaliista Ruotsin kruunuja


Poliisi ei ole kertonut ryöstösumman suuruutta. Norjalaisen Dagbladet-lehden mukaan ryöstäjät ovat voineet saada haltuunsa yli 30 miljoonaa Norjan kruunua eli noin 3,6 miljoonaa euroa. Ryöstäjät tavoittelivat lehden mukaan noin 50:tä miljoonaa kruunua.

Nettilehti VG Nett kertoi, että suuri osa ryöstösaaliista oli Ruotsin kruunuka. Lisäksi ryöstäjien saaliiksi jäi dollareita, euroja ja Norjan ja Tanskan kruunuja. Norjan poliisi epäilee, että karkuteillä olevat ryöstäjät ovat saattaneet paeta Ruotsiin

Poliisi uskoo, että kaikkiaan kymmenisen ihmistä osallistui ryöstöön, jota tutkimusten mukaan oli suunniteltu useita kuukausia etukäteen. Ryöstäjät olivat varustautuneet muun muassa konetuliasein, luotiliivein ja kaasunaamarein.

(MTV3-STT-NTB -TT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.