Mainos

Norjan pääministeri: Ikea syrjii naisia

Ikea aikoo nyt tutkia esiintyykö huonekalujen kokoamisohjeissa riittävän paljon naishahmoja.

Ruotsalainen huonekalu- ja kodinsisustusliike Ikea syyllistyy sukupuoliseen syrjintään, koska sen kokoamisohjeissa esiintyy vain miehiä, sanoo Norjan pääministeri Kjell Magne Bondevik Verdens Gang -lehden haastattelussa. Pääministerin mukaan tämä tukee naisten syrjintää muslimimaissa.

Ikea kiirehti heti torjumaan Bondevikin syytökset. Ikean ruotsalaisen tiedotuspäällikön Fredrik Wahlrole'nin mukaan ohjeissa on naisia, mutta yhtiö aikoo nyt tutkia onko heitä riittävän paljon.

Norjalainen Verdens Gang -lehti tutki yli 2000 Ikean huonekalujen kokoamisohjetta, eikä löytänyt niistä yhtään kuvaa naisista kasaamassa huonekaluja. Ikean norjalaisen tiedotuspäällikön Camilla Lindemannin mukaan tällä on haluttu välttää kulttuurillista yhteentörmäystä muslimimaissa.

-Meillä on yli 200 tavarataloa ympäri maailman ja meidän on otettava kulttuurilliset asiat huomioon, hän sanoi. Muslimien sääntöjen mukaan naisia ei saa kuvata.

Suuri osa Ikean tuotteista on sellaisia, jotka ostajan on itse koottava. Tämä säästää yhtiön mukaan liikennöinti-, varastointi- ja myyntikustannuksia. Kokoamisohjeissa esiintyy joko miehiä tai sukupuolettomia piirroshahmoja.

Pääministeri Kjell Magne Bondevikin mukaan se ei riitä. On tärkeää edistää sukupuolten välistä tasa-arvoa, eikä vähiten muslimimaissa. Samalla hän lisäsi, että myös hänellä itsellään on suuria vaikeuksia ruuvata kasaan Ikean huonekaluja.

(MTV3-STT-TT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.