Norjan MM-mitalisti vaarassa pudota maajoukkueesta – tähtihiihtäjä pohtii samaan aikaan uransa jatkoa

Talousvaikeuksien keskellä kamppaileva Norjan maastohiihtomaajoukkue saattaa jättää jo meritoituneita urheilijoita ulos maailmancupin ryhmästään.

Hiihtoliiton taloushuolet ovat vaatimassa naisten maajoukkueen pienentämistä nykyisestä 12 urheilijasta. Naisten maajoukkueessa pahimmassa putoamisvaarassa ovat Mari Eide ja Kari Öyre Slind. Heistä Eide on Seefeldin vuoden 2019 MM-kisojen sprintin pronssimitalisti.

Päävalmentaja Geir Endre Rogn kertoo norjalaiselle NRK:lle, että kumpikin hiihtäjistä kuuluisi tasonsa puolesta maajoukkueeseen, vaikka tulokset eivät ole olleet vaaditulla tasolla.

– On kuitenkin selvää, että tulokset merkitsevät paljon, kun kokoamme uusia maajoukkueita. Heille on kerrottu, etteivät he ehkä ole maajoukkueessa ensi vuonna, Rogn kommentoi.

Sprinttihiihtäjäksi erikoistunut Eide, 30, ylsi päättyneellä kaudella maailmancupin kisoissa henkilökohtaisilla matkoilla 15 parhaan joukkoon vain tammikuussa Saksan Dresdenissä oltuaan 11:s.

26-vuotias Slind oli puolestaan parhaimmillaan 18:s Tour de Skin kymmenen kilometrin takaa-ajokisassa Val di Fiemmessa. Vuotta aiemmin hän oli Tourin kokonaiskisassa yhdeksäs.

Norjan maajoukkueessa pohditaan parhaillaan myös 18-vuotiaan juniorilupauksen Helene Marie Fossesholmin nousua ykkösjoukkueeseen jo ensi kaudeksi. Samaan aikaan 33-vuotias tähtihiihtäjä Astrid Jacobsen puntaroi vielä tulevaisuuttaan.

– Hänelle ei ole annettu mitään aikarajaa. Päätös tulee, kun hän on valmis sanomaan siitä jotain, Rogn kommentoi Jacobsenin tilannetta.

Lue myös:

    Uusimmat