Yllättävä uutinen Norjasta: Tähtihiihtäjä Martin Johnsrud Sundby ulos maajoukkueesta!

Norjan hiihtomaajoukkueen suurimpiin tähtiin jo vuosia lukeutunut konkarihiihtäjä Martin Johnsrud Sundby joutuu sivuun maajoukkueesta. Asiasta uutisoi Norjan suurimmat mediat kuten yleisradioyhtiö NRK ja päivälehti Verdens Gang.

NRK:n tietojen mukaan jo 13 vuotta Norjan maajoukkueeseen kuulunut 35-vuotias Martin Johnsrud Sundby ei ole mukana, kun uusi maajoukkue ensi kaudelle julkistetaan ensi tiistaina.

Ei ole tiedossa tarkkaa syytä, miksi Sundby ei ole mukana maajoukkueessa. Hän on hallitseva maailmanmestari 15 kilometrillä ja voitti matkan lisäksi kultaa myös viestissä Seefeldissä 2019. Kahden MM-kullan lisäksi hän voitti pronssia yhdistelmäkilpailussa.

Sundbyn joutuminen maajoukkueen ulkopuolelle saattaa osittain selittyä sillä, että Norjan miesten joukkuetta typistetään ensi kaudeksi 15 hiihtäjästä 12:een. Sundby on aiemmin sanonut, ettei aio asettua lupaavan urheilijan tielle maajoukkuepaikkoja valittaessa.

VG:n hiihtoasiantuntijan Torgeir Björnin mukaan Sundbyn saattaa olla järkevää harjoitella alkavalla kaudella omillaan.

Hallitsevana mestarina hänen osallistumisensa Oberstdorfissa ensi talvena järjestettäviin MM-kisoihin ei tämän vuoksi ole vaakalaudalla.

Sundby on saamassa kolmannen lapsensa toukokuussa.

– Martinin elämäntilanne vaikuttaa sellaiselta, että hän ei voi täysipainoisesti osallistua maajoukkueen toimintaan, ja siksi saattaa olla hänelle edullista jättäytyä sen ulkopuolelle, Björn kommentoi.

Björnin mukaan Sundby voi maajoukkueen ulkopuolisena urheilijana vapaammin neuvotella itselleen hyviä sponsorisopimuksia, jotka voivat jopa parantaa hänen taloudellista tilannettaan alkavalla kaudella.

Sundby on aiemmin tänä keväänä kertonut olevansa äärimmäisen motivoitunut ensi kaudesta hieman heikommin sujuneen talven 2019–2020 jälkeen.

Norjan hiihtoliitosta tai Sundbyn leiristä ei ole suostuttu kommentoimaan NRK:n uutista millään tavalla.

Lue myös:

    Uusimmat