Norjan maastohiihdon supertähti ei saa osallistua valmistavalle leirille

Maastohiihdon norjalaistähti Ingvild Flugstad Östberg ei saa osallistua maan viimeiselle korkean paikan leirille. Norjan hiihtomaajoukkueen päällikkö Espen Bjervig vahvisti asian NRK:lle.

Syynä tähän on se, että terveysvaivoista viimeiset pari vuotta kärsinyt Flugstad Östberg ei läpäissyt maajoukkueen terveystarkastusta.

– Ingvild ei ole tarpeeksi vahva osallistumaan korkean paikan leirille. Kokonaisvaatimus korkealla harjoitteluun on liian iso. Voin vain kuvitella, millaista on olla hiihtäjä ja et saa tehdä valmisteluja olympialaisiin, Bjervig sanoi.

Flugstad Östbergin terveysongelmat alkoivat vuonna 2019, kun hän ei läpäissyt terveystarkastusta. Kauden ensimmäinen puolisko jäi väliin, mutta hän teki paluun vuodenvaihteen jälkeen. Ongelmat eivät olleet kuitenkaan ohi ja hän sai kaksi rasitusmurtumaa. Kausi 2020-2021 jäi kokonaan väliin.

– Tämä on sama kaikille, jotka edustavat Norjan hiihtoliittoa. Heillä tulee olla hyväksytty terveystodistus. Toivon, että näemme hänet starttiviivalla talvea ja olympialaisia varten, Bjervig totesi.

30-vuotias Flugstad Östberg on voittanut urallaan kolme olympiamitalia (kaksi kultaa, yksi hopea)  ja kuusi MM-mitalia (yksi kulta, kolme hopeaa, kaksi pronssia). Norjalainen juhli maailmancupin kokonaiskilpailun voittoa kauden 2018-2019 päätteeksi. Maastohiihdon kausi 2021-2022 käynnistyy 26. marraskuuta Rukalla.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja