Hiihdossa järisyttävä skenaario – koskee Johannes Hösflot Kläboa

Norjan maastohiihdon kirkkain tähti Johannes Hösflot Kläbo saattaa joutua jättämään koko tulevan maailmancup-kauden väliin.

Kläbo ja hänen manageri-isänsä Haakon ovat edelleen tukkanuottasilla Norjan hiihtoliiton kanssa, eikä Kläbo ole solminut liiton kanssa maailmancup-kilpailuihin vaadittavaa urheilijasopimusta. Norjalaistähti on valmistautunut tulevaan kauteen maajoukkueen ulkopuolella.

– Kaikki minut tuntevat ihmiset tietävät, että kyse on arvoista. Mutta isäni tehtävänä on huolehtia näistä asioista, joten tämä tilanne ei ole kuormittanut minua, Kläbo sanoi keskiviikkona tiedotustilaisuudessaan.

Maastohiihdossa ei ole ensi kaudella ohjelmassa arvokisoja, joten Kläbon seuraava suuri tavoite on Trondheimin MM-kotikisoissa 2025.

– Minun ei tarvitse kilpailla ensi kaudella maailmancupissa ollakseni kunnossa MM-kisoissa 2025. Haluaisin kilpailla maailmancupissa, mutta se ei ole minulle pakollista.

Haakon Kläbo on yrittänyt solmia Norjan hiihtoliiton kanssa pojalleen hieman löyhempää urheilijasopimusta.

– Olemme ehdottaneet sopimusta, jossa hän olisi kaksi jaksoa "vapaalla", jolloin hän ei edustaisi maajoukkuetta. Ensimmäinen jakso on Tour de Skin jälkeen ja toinen Norjan mestaruuskisojen jälkeen. Kyse on 8–9 päivästä, joista väittelemme, Haakon Kläbo sanoi.

Maastohiihdon maailmancup alkaa Kuusamon Rukalla 24. marraskuuta. Viisi olympiakultaa ja yhdeksän MM-kultaa saavuttanut Kläbo on vienyt maailmancupin kokonaiskilpailun voiton neljään otteeseen.

Kläbo kertoi, että hän aikoo kilpailla Rukan maailmancupia edeltävällä viikolla Beitostölenin FIS-kilpailuissa. Norjalainen on ilmoittanut kiinnostuksestaan pitkien matkojen kilpailuihin, jos paikka maailmancupissa ei aukene.

Lue myös:

    Uusimmat