Mainos

Norjan kuninkaalliset pistäytyvät Suomessa

Norjan kuninkaallinen edustusalus jahti Norge ja merivoimien tykkivene Horten saapuvat perjantaina nelipäiväiselle epäviralliselle vierailulle Helsinkiin.

Jahti Norgen mukana ei ole kuninkaallisia - he saapuvat lentäen jatkaakseen matkaansa vesitse. Tykkivene Horten on yleisölle avoinna perjantaina ja lauantaina klo 14-17 Helsingin Katajanokalla, Pakkahuoneen laiturissa. Norge puolestaan on aidatulla alueella, eikä sinne ole yleisölle pääsyä.

Tasavallan presidentin kanslian mukaan Norjan kuningas Harald ja hänen puolisonsa kuningatar Sonja saapuvat lentäen sunnuntaina Helsinkiin ja käyvät tervehdyskäynnillä Mäntyniemessä tasavallan presidentin luona. Tämän jälkeen kuninkaalliset siirtyvät jahti Norgeen ja lähtevät sillä Helsingistä Tallinnaan. Siellä he aloittavat valtiovierailunsa maanantaina. Horten on 88 metriä pitkä ja Norge 81-metrinen. Molempien syväys on lähes 5 metriä. Norjalaisen alusosaston johtajana on Norgen päällikkö komentaja Fank Bondö. Vierailun isäntänä toimii komentaja Kai Varsio merivoimien esikunnasta.

Laivastovieraiden ohjelmaan kuuluu mm. kierokäynti Suomenlinnassa ja Merisotakoulussa. Norjalaisalusten miehistöt tutustuvat muutenkin kaupunkiin ja viettävät iltaa mm. Linnanmäellä.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.