Asiantuntijalta Suomi-hehkutusta – Kerttu Niskanen ja Krista Pärmäkoski "yhtäkkiä mukana voittotaistelussa"

Suomalaishiihtäjät Krista Pärmäkoski ja Kerttu Niskanen ovat hyvissä asemissa Tour de Skin kokonaiskilpailussa neljän etapin jälkeen. Jari Isometsän mukaan suomalaiset ovat vahvoilla palkintopallille.

Krista Pärmäkoski on hiihtänyt Tour de Skin kahdessa viimeisessä kilpailussa toiseksi ja noussut kiertueen kokonaistilanteessa sijalle neljä. Jari Isometsä on vakuuttunut suomalaishiihtäjän suorituksista.

– Jos Pärmäkosken vire säilyy tuollaisena kuin tänään, on enemmän kuin todennäköistä, että hän on kakkonen, Isometsä maalailee.

Tour de Ski on osoittanut raadollisuutensa tänä vuonna. Jessie Diggins oli Tourin alkumatkoilla aivan kuutamolla, mutta neljännessä kisassa Diggins olikin yhtäkkiä nopein. Kerttu Niskasella on käynyt jokseenkin päinvastaisesti. Niskanen oli kolmen etapin jälkeen lähellä kärkeä, mutta tippui 20 kilometrin vapaan kisan myötä lähes kahden minuutin päähän kärkihiihtäjä Frida Karlssonista.

– Tour on ihan omanalaisensa kilpailu. Siinä palautuminen ja sukset näyttelevät isoa roolia, Isometsä sanoo.

Asiantuntija ei ole kuitenkaan heittänyt kirvestä kaivoon Niskasen osalta.

– Hyvä sprintti ja hyvä perinteisen kisa Val di Fiemmessä, niin hän on yhtäkkiä voittotaistelussa mukana.

Peli ei ole pelattu

Karlssonilla on toistaiseksi lähes puolentoista minuutin ero toisena olevaan Norjan Tiril Udens Wengiin, ja hänen tilanteensa Tour de Skin voiton suhteen näyttää hyvältä.

– Hyvin vaikea Karlsson on enää kiinni saada, mutta kyllä se mahdollista on, Isometsä pyörittelee.

– Jäljellä on kolme kisaa, joista yksi on sprintti. Eihän siinä tarvitse kuin tulla kaatuminen tai sauvan katkeaminen, eli eihän voiton suhteen peli ole pelattu.

Vielä jäljellä on kolme starttia, joista varsinkin kuudes etappi, 15 kilometrin perinteisen kilpailu, on suomalaisittain herkullinen.

– Val di Fiemmen perinteinen on suomalaisille tehty kilpailu, mutta Frida Karlsson on yhtä lailla vahva.

Tour de Skissä hiihdetään seitsemän kilpailua yhdeksän päivän aikana. Voitto ratkaistaan lopulta raastavassa Alpe Cermisin neljän kilometrin nousussa. Selkeää suosikkia Isometsä ei tässä vaiheessa vielä löydä.

– Tästä porukasta voi sanoa, että kukaan ei ole osoittanut olevansa erityisen vahva. Krista on keskinkertaisen hyvä. Norjalaisista ei ole mitään tietoa, eikä Frida Karlsson ole nousua koskaan hiihtänyt.

Karlsson on vahvoilla, eikä pelkästään johtonsa takia. 

– Fridahan on kevytrakenteinen hiihtäjä, jolla on kovin hapenottokapasiteetti tuosta porukasta, Isometsä sanoo.

Palautuminen on erityisen tärkeässä roolissa. Karlsson on tykittänyt tähän mennessä Tourilla todella kovaa, eikä ainakaan vielä ole nähty hyytymisen merkkejä.

– Jos olet vetänyt takin tyhjäksi ennen starttia, niin tilanne muuttuu. Mielenkiinto säilyy viimeiseen saakka.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja