Krista Pärmäkoski purki tuntojaan stressaavan kisan jälkeen – "Vähän pettynyt, kun pallit ei heilu"

Krista Pärmäkoski sijoittui neljänneksi Lillehammerin 20 kilometrin yhteislähtökisassa sunnuntaina. Pärmäkoski myönsi Suomen hiihtoliiton haastattelussa, että kilpailu oli stressaava.

Erot eivät kisassa kasvaneet kovinkaan suuriksi. 13 hiihtäjää tuli maaliin reilun 10:n sekunnin sisällä. Pärmäkoski ja Kerttu Niskanen tulivat maaliin peräkkäisillä sijoilla, neljäntenä ja viidentenä. Pärmäkoskella eroa kärkeen 2,9 ja Niskasella 3,5 sekuntia.

– Oli aika stressaava kisa. Sijoitukset tippuivat todella paljon, jos joku astui sukselle tai sauvalle ja jouduit nostamaan selkää pystyyn ja yhtäkkiä valahti 10-15 sijaa alaspäin. 

Pärmäkoski kertoi, että hänelle kävi juuri tällä tavalla kisan kolmannella kierroksella. Suomalaishiihtäjä sai kirittyä seuraavalla kierroksella.

– Toi happoa kehoon, mutta laskuissa palautui. Latu oli helppo. Se näkyy tuossa, kun noin iso porukka pysyy kasassa. Jos olit vähän jäänyt, niin pystyit laskettelemaan jonon perään. Lopussa olin pelipaikoilla, mutta kropasta ei irronnut enempää, Pärmäkoski sanoi.

– Vähän pettynyt tietysti aina, kun pallit ei heilu. Tästä on hyvä jatkaa kohti Beitostöleniä. Siellä mennään väliaikalähdöillä, niin ei ole ainakaan isosti peesihyötyä ja mennään vitosen rinkiä, niin ei ole monella kierroksella hiihtäjiä. Siellä taas erot kasvavat ja uskon olevani taas taistelussa mukana, Pärmäkoski jatkoi.

Maastohiihdon maailmancup jatkuu ensi viikonloppuna Norjan Beitostölenissä, jossa kilpaillaan perinteisen sprintti sekä saman hiihtotavan kymmenen kilometrin väliaikalähtökilpailu.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja