Norjalaistähti ylistää Iivo Niskasen tuhoavaa voimaa – ”Kukaan ei pysty vastaavaan, Björn Dählie olisi hävinnyt kahdella minuutilla”

Kilpakumppanit lataavat Iivo Niskaselle kunnon voittopaineet keskiviikon 15 kilometrin perinteisen kisaan. Norjalaiset kuuluttavat yhteen ääneen, että heillä on mahdollisuus taistella vain pronssista.

Niskanen voitti 15 kilometriä Lahdessa ja viime talvena hän järjesti kunnon kultanäytöksen 50 kilometrin yhteislähtökilpailussa. Norjan Martin Johnsrud Sundby oli Lahdessa Niskasen jälkeen hopealla, mutta nyt hän uskoo, että Niskanen ja Venäjän Aleksandr Bolshunov ratkovat kahden kirkkaimman mitalin kohtalon.

– Jos Iivolla on hyvä sukset, häntä on mahdoton voittaa, Sundby totesi maanantaina.

Sundby sanoi jo yhdistelmäkisan jälkeen, että Niskasen vauhti perinteisen osuudella oli äärettömän vakuuttavaa.

– Hänellä täytyy olla paras päivänsä. Eilen (parisprintissä) ei ollut paras Iivo. Eilinen ei vakuuttanut, mutta se, mitä hän teki lauantaina, oli todella vakuuttavaa. Hänen täytyy löytää sama kunto 15 kilometrille, norjalainen sanoi.

Hän rankkaa Niskasen maailman parhaaksi perinteisen hiihtäjäksi ja Bolshunovin kakkoseksi. Näinpä norjalaisille jää taisteltavaksi kolmossija.

– Se ei tunnu hyvältä, ei hyvältä. Pitää silti olla realistinen. Hän on tuhonnut perinteisessä hiihdossa parin vuoden ajan. Lahdessa hän oli hyvä, mutta se, mitä hän teki viime vuonna (50 kilometrillä), oli uskomatonta. Hän pystyy hiihtämään sellaisia kisoja, joihin kukaan muu ei pysty.

– Se on tuhoisaa, kun yleinen taso on niin korkealla. Silti hän pystyy tyrmäämään, se on uskomatonta. Sitä on hauska katsoa, mutta ei ole hauskaa tulla niin murskatuksi, Sundby naureskeli.

34-vuotias konkari on nähnyt elämänsä aikana paljon suuria hiihtäjiä, mutta pyydettäessä vertailua Niskaseen, Sundby ei halua edes nimetä ketään.

– Hän on niin paljon parempi.

– Ei voi verrata. Kuka se sitten olisi? Björn Dählie olisi häntä kaksi minuuttia perässä. Vertailla ei voi, aika on niin eri. Olen nöyrä siitä, että pystyn joskus – tai ainakin pystyin pari vuotta sitten – välillä taistelemaan häntä vastaan, Sundby päätti.

Lue myös:

    Uusimmat