Iivo Niskasen toiminta hämmästyttää Norjassa: "Hän vain leikkii kanssamme"

Iivo Niskanen antoi poikkeuksellisia kommentteja MM-saumoistaan viikonloppuna. Norjan yleisradion NRK:n asiantuntijat uskovat suomalaisen veisanneen lausuntoja kieli poskessa.

– Sen jälkeen kun olen ymmärtänyt, että minulla ei ole juurikaan mahdollisuuksia tällä kaudella, en ole ottanut tätä niin vakavasti. Osallistun vain MM-kisoihin, eikä minulla ole mahdollisuuksia huippusijoituksiin, Niskanen nasautti Toblachissa viime lauantaina.

Niskaselta tarkennettiin, tarkoittaako hiihtomestari todella, ettei hänellä ole saumoja voittoon edes bravuurissaan, MM-kisojen 50 kilometrin perinteisen kisassa.

– En usko, että minulla on mahdollisuuksia, Niskanen toisti.

Niskanen oli vapaan hiihtotavan kisassa sijalla 12 viikonloppuna, mutta edellisviikonloppuna Les Rousses'ssa vain Norjan Johannes Kläbo päihitti suomalaisen perinteisellä hiihdetyssä 20 kilometrin väliaikakilpailussa.

– Minulla oli siellä vain nopeat sukset, mutta kunto ei missään nimessä ole kohdallaan. Olen yhä minuutin jäljessä viime talven 15 kilometrin kuntoani, Niskanen väitti.

Sunnuntaina Toblachissa Niskanen oli vahva omalla osuudellaan Suomen viestijoukkueessa, mutta suomi itseään Calle Halfvarssonin ja Francesco Dein kyydistä jäämisestä, vaikka totuuden nimissä hiihti kaksikkoa kiinni pitkältä takamatkalta.

– Olen hieman huolissani.

Norjassa Niskasen kommentteja omasta kunnostaan ei ole pidetty täysin totuudenmukaisena. NRK:n asiantuntija Jann Post pitää puheita puolikuntoisuudesta mediapelinä, vaikka Niskanen onkin kärsinyt tällä kaudella koronatartunnastaan.

– Tämä on suomalaista komediaa parhaimmillaan, Post täyrättää.

– Kyllä, hän vain leikkii meidän kanssamme, toinen asiantuntija Torgeir Björn komppaa.

Norjalaistähti Pål Golberg pitää Niskasta edelleen suosikkina MM-kisojen 50 kilometrin yhteislähtökisassa.

– Jos viidenkympin kisa on normaali, hän on kärjessä. Ilman venäläisiä starttiviivalla me kaikki olemme nähneet, miten kisa on mennyt, joten en ole hänen puolestaan huolissani. On tietenkin sääli, että hänen kautensa on mennyt pilalle koronan takia, mutta en usko, että hän olisi vielä luovuttamassa, Golberg sanoo.

Björnin mukaan Niskanen haluaa lausunnoillaan ladata vain painetta norjalaisille kilpaveljilleen.

– Jos on joku, joka osaa löytää ja terävöittää huippukuntonsa arvokisoihin, se on Iivo Niskanen. Hän on selvä kultamitaliehdokas viidenkympin perinteisellä.

Hiihdon MM-kisat kisataan Slovenian Planicassa 21. helmikuuta alkaen. Kisat päättävä kuninkuusmatka hiihdetään sunnuntaina 5. maaliskuuta.

3:49
Älä tee näitä virheitä karvapohjasuksien kanssa – tässä vinkit skinisuksien huoltoon

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja