Krista Pärmäkoski täydessä kunnossa päämatkalleen, joukkuetoverin sairastelu ei huolestuta – ”Kaikkeen ei voi vaikuttaa"

Krista Pärmäkosken päämatka hiihdetään tiistaina:"Haluan onnistua" 2:50
Videolla Krista Pärmäkosken mietteitä ennen tiistaista 10 kilometrin kilpailua.

Krista Pärmäkoski lähtee täydessä iskussa jahtaamaan mitalia Seefeldin MM-kisojen päämatkallaan tiistaina, kun vuorossa on naisten 10 kilometrin perinteisen hiihtotavan kilpailu.

Suomen joukkueessa on ollut sairastelua, sillä Kerttu Niskanen joutui jättämään sunnuntaisen parisprintin väliin sairastumisen vuoksi. Näillä näkymin Niskanen on kuitenkin tervehtynyt ja nähdään tiistaina ladulla yhdessä Pärmäkosken kanssa.

Niskanen eristettiin sairastumisensa vuoksi muusta joukkueesta, jotta tauti ei leviäsi muille. Pärmäkoski ei ole huolissaan taudin tarttumisesta, mutta peräänkuuluttaa silti sitä, että hiihtäjien on oltava tarkkana oman hygieniansa kanssa, jotta kukaan muu ei sairastuisi.

– Meidän kroppa on työkalumme. Jos tulemme kipeäksi, se vaikuttaa heti siihen suorittamiseen. Totta kai sitä pitää olla varuillaan. Arvokisarupeamat ovat vielä sellaisia, jossa on ekstravaruillaan, Pärmäkoski sanoo.

– Eipä sille voi mitään, jos se tulee. Ihan kaikkeen ei voi vaikuttaa. Vaikka joukkueen sisällä pidettäisiinkin hyvää huolta hygieniasta, se voi olla vaikkapa siivoja, joka tartuttaa ovenkahvoihin sitä virusta.

Tiistaina kamppaillaan jälleen mitaleista, kun naiset hyökkäävät ladulle perinteisen hiihtotavan 10 kilometrin kilpailussa. Pärmäkoski odottaa itseltään paljon, sillä kyseessä on suomalaistähden päämatka tämän vuoden MM-kisoissa.

– Toivotaan, että huomenna on minun hetkeni. Se on kuitenkin näissä kisoissa minulle se tärkein ja päämatka, joten haluan siinä onnistua. Siellä on monta kovaa kilpailijaa, eikä podiumille ole helppo päästä, mutta haluan olla yksi niistä, joka siitä paikasta taistelee.

Lue myös:

    Uusimmat