Norjalaistähti joutui hankalaan tilanteeseen Therese Johaugin kanssa – "En osannut odottaa tuota"

Ingvild Flugstad Östberg yllättyi iskukyvystään maastohiihdon Tour de Skin avausmatkalla lauantaina. Tämä aiheutti hänelle myös päänvaivaa norjalaisen maannaisensa Therese Johaugin kannoilla. 

Östberg hiihti Lenzerheidessa kauden ensimmäisen maailmancup-kisansa, sillä hän oli alkutalven sivussa terveyshuolien takia. Paluu onnistui yli odotusten, kun hän oli huonosta lähtönumerosta (26) huolimatta neljäs 10 kilometrin vapaan yhteislähtökisassa ja hävisi voittaja Johaugille vain 13 sekuntia. 

Viime kauden Tour-voittaja hiihti ison matkasta norjalaisten Heidi Weng ja Astrid Uhrenholdt Jacobsenin sekä Ruotsin Ebba Anderssonin kanssa. Kun ero kärjessä tikanneeseen Johaugiin ei venynytkään odotetun suureksi, Östberg joutui puntaroimaan taktiikkaansa. 

– Mietin, että pitäisikö minun vetää joukkoa, kun Therese menee kärjessä. En osannut odottaa joutuvani tuohon tilanteeseen, Östberg kommentoi NRK:lle viitaten vaikean alkukauden luomiin asetelmiin. 

Östberg ei halunnut auttaa ruotsalaistähti Anderssonia saavuttamaan Johaugia, sillä Norjan joukkueessa on sääntö, että jokainen saa yrittää parastaan, mutta samalla ei saa vesittää joukkuekaverin menestymismahdollisuuksia. 

Östberg päätyi omien sanojensa mukaan vähän kuin välimalliin taktiikan suhteen. Johaug kuuli joukkuekaverinsa tekemästä puntaroinnista kisan jälkeen. 

– Toivon, että Ingvild tekee oman kisansa ja hakee parasta mahdollista tulosta, maailmancupin johtaja totesi. 

Lopulta Weng oli kisan toinen ja Andersson kolmas ennen Östbergiä. 

Tour de Ski jatkuu vapaan sprinteillä sunnuntaina. 

Lue myös:

    Uusimmat