Therese Johaug hiiltyi tappiostaan – heitti Norjan joukkueen bussin alle: "Minulla ei ole silmiä selässäni"

Therese Johaugille oli kova paikka jäädä lauantaina kakkoseksi Holmenkollenilla 30 kilometrin perinteisen hiihtotavan maailmancup-kilpailussa. Johaug johti kilpailua 20 kilometrin kohdalla jo 53 sekunnilla, mutta Ruotsin Frida Karlsson porhalsi kaukaa tuoreemmilla suksillaan rinnalle ja ohi.

Kilpailun käännekohtana on pidetty suksienvaihtoa, johon Karlsson meni 18,6 kilometrissä maannaistensa Ebba Anderssonin ja Charlotte Kallan sekä Suomen Krista Pärmäkosken kanssa. Nelikko putosi suksienvaihdon jälkeen lähes 1.10 minuutin päähän yksillä suksilla koko kisan taittaneesta Johaugista, mutta Karlsson ja Andersson käynnistivät kovan nousun.

Karlsson ja Andersson tavoittivat Johaugia rajusti, mutta Andersson putosi lopulta kyydistä. Karlsson sen sijaan jaksoi tuulispäänä kisan loppuun, tavoitti Johaugin ja löi tämän loppusuorakamppailussa

– Minua ärsyttää, Johaug parahti NRK:n mukaan siitä, miten hän menetti johtonsa.

Johaug kehui, että suksienvaihto oli nerokas liike Ruotsilta. Samalla hän heitti Norjan joukkueen bussin alle virheestä jatkaa yksillä suksilla.

Johaug kertoi kuulleensa ruotsalaisten suksienvaihdosta matkan aikana veljeltään – kukaan Norjan runsaslukuisista huoltojoukoista ei sanonut asiasta ladun varressa mitään.

– Minua ei koskaan ohjeistettu vaihtamaan suksia, Johaug valitti ja lisäsi, ettei hänellä ole "silmiä selässään" eikä hän voi siten tietää, mitä kilpailijat tekevät taktisesti.

Johaug katsoi joukkuetta ripitettyään osin peiliinkin.

– Tämä on kollektiivinen virhe. Sekä minulta että huoltojoukoilta. Meidän olisi pitänyt vaihtaa sukset. Se on viisas johtopäätös, Johaug summasi.

Johaugille ilman voittoa jääminen on normaalimatkalla harvinainen tapahtuma. Näin kävi tällä maailmancup-kaudella vasta kolmatta kertaa, kun takana on 19 normaalimatkan kilpailua.

Lue myös:

    Uusimmat