Kerttu Niskaselta väkevä startti Tour de Skille – Therese Johaug voitti yllättävän pienellä erolla

Kerttu Niskanen oli parhaana suomalaisena kymmenes maastohiihdon Tour de Skin avausmatkalla 10 kilometrin vapaan yhteislähtökisassa Sveitsin Lenzerheidessa lauantaina. Kilpailun voitti odotetusti Norjan Therese Johaug

Niskanen taisteli koko matkan sijoituksista välillä 6-12. Hän jäi kilpailun voittaneelle Johaugille 42 sekuntia.

Hurjasti ladulla tikannut Johaug karkasi muilta reilun kolmen kilometrin kohdalla. Hän kasvatti johtonsa suurimmillaan lähes 20 sekuntiin, maalissa toiseksi tullut norjalainen Heidi Weng oli häntä 12,3 sekuntia hitaampana. Kolmanneksi ylsi Ruotsin Ebba Andersson (+12,9).

Johaug oli voittanut alkukauden normaalimatkojen kisat valtavilla eroilla, joten reilun kymmenen sekunnin marginaali oli odotettua pienempi.

Muista suomalaisista Anne Kyllönen oli 21:s (+1.00,0) ja Vilma Nissinen 58:s (+3.07,9). Suomen naisten joukkueen ykköstoivo Krista Pärmäkoski ilmoitti perjantaina, ettei hän pysty osallistumaan Tourille sairastumisen takia.

Miesten 15 kilometrin vapaan yhteislähtökisa starttaa klo 15.15. Naisten osalta Tour de Ski jatkuu vapaan sprintillä sunnuntaina.