Norjalaistähti ärähti maastohiihdon muutoksesta – Johannes Kläbo käytti Iivo Niskasta esimerkkinä: "Ei melkein minkäänlaisia mahdollisuuksia"

2:01
Katso videolta: Näin Johannes Kläbo kommentoi uutta pistejärjestelmää MTV Urheilulle Rukalla.

Maastohiihdon norjalaistähti Simen Hegstad Krüger ei ole vakuuttunut maailmancupiin täksi kaudeksi uudistuneesta pistejärjestelmästä. Johannes Hösflot Kläbo nosti Iivo Niskasen esimerkiksi, koska suomalaista ei ole vielä nähty maailmancupissa tällä kaudella.

Maastohiihdon maailmancupin pistejärjestelmä muuttui täksi kaudeksi siten, että 50 parasta hiihtäjää saa MM-pisteitä entisen 30:n sijaan. Myös eri sijoituksille annettavat pistemäärät muuttuivat.

Voittaja saa edelleen sata pistettä, mutta toisesta sijasta pistemäärää on nostettu 80:sta 95:een. Kolmas sija saa nyt 90 pistettä entisen 60:n sijaan. Kahdeksannesta tilasta saa jopa 69 pistettä, kun ennen sijoituksesta tuli 32 pistettä.

– Jos olen rehellinen, niin minusta se menee väärin. Pistejärjestelmä oli mielestäni aiemmin paljon oikeudenmukaisempi. Nyt sinut palkitaan suuresti osallistumisesta sen sijaan, että menisit kovaa, Krüger sanoi VG:lle.

Ruotsin hiihtotähdet Frida Karlsson ja Maja Dahlqvist ovat myös kritisoineet uutta pistejärjestelmää. Norjan suurin tähti Johannes Kläbo ei ole vielä muodostanut kantaansa uudesta systeemistä. Kläbo nostaa esille Suomen Iivo Niskasen, jota ei vielä maailmancupissa ole tällä kaudella nähty. Niskanen sairastui alkukaudesta koronaan.

– Hänellä ei ole melkein minkäänlaisia mahdollisuuksia kokonaiskisan voittoon ja kun kyse on maailmancupista, niin voimme menettää hänet vielä useammista kisaviikonlopuista. Sitten koko pointti on poissa. Sinun täytyy palkita enemmän hiihtokilpailuja voittavia, Kläbo totesi.

– On niin aikaista, mutta Iivo on hyvä esimerkki kilpailijasta, jonka voimme menettää monelta maailmancupin kisaviikonlopulta. Emme halua sitä. On vaikea vetää johtopäätöksiä näin aikaisin, mutta on positiivista palkita ihmisiä maailmancupiin menemisestä. Sitten tarvitaan joitain säätöjä. Sinun täytyy palkita viiden parhaan joukkoon sijoittuminen useammalla pisteellä, Kläbo päätti.

Katso pääkuvan videolta: Näin Johannes Kläbo kommentoi uutta pistejärjestelmää MTV Urheilulle Rukalla.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja