Norjalaiset ja ruotsalaiset raivostuivat MM-kisoissa – taustalla tv-kuvissa näkyvä yksityiskohta: "Täysin merkityksetöntä"

Norjalaiset ja ruotsalaiset ovat suuttuneet käsipallon MM-kisojen tv-lähetyksissä näkyvästä grafiikasta, jossa ilmoitetaan pelaajan paino.

Tokiossa olympiapronssia voittanut Norja aloitti turnauksensa vahvasti kaatamalla alkulohkossa Kazakstanin, Iranin ja Romanian. Jatkolohkoihin Norja lähtee neljästä aloituspisteestä. Pelikentän ulkopuolella on kuitenkin kuohunut.

Joukkueen rekisteröimiseen MM-kisoihin vaaditaan merkintä jokaisen pelaajan painosta. Norjan käsipalloliitto protestoi vaatimusta merkitsemällä tarkoituksella vääriä lukuja pelaajien tietoihin.

– Olemme kirjanneet painolukemia, jotka eivät pidä paikkaansa, liiton Mads Stian Hansen vahvistaa uutistoimisto NTB:lle.

Norjan liitto on ilmoittanut kansainväliselle käsipalloliittolle IHF:lle, että se ei halua pelaajien painon näkyvän ruudussa.

– Olemme silti nähneet, että sitä käytetään edelleen. Toivottavasti he noudattavat pyyntö ja lopettavat niiden näyttämisen, Stian Hansen toteaa.

Samassa jatkolohkossa pelaava Ruotsi on samoilla linjoilla Norjan kannan kanssa.

– Se on täysin merkityksetöntä, mitä pelaajat painavat, kun juostaan ympäriinsä ja pelataan? En tiedä, mikä sen tarkoitus on. Tämähän ei ole kamppailulaji, jossa painoluokilla on merkitystä, Jamina Roberts sanoo Expressenille.

– En tiedä, mikä syy heillä on tälle. Jos olisimme saaneet tietää syyn tai selityksen, olisi tilanne voinut olla erilainen. Miksi heidän pitää tietää se? Se on hiukan outoa, joukkuetoveri Linn Blohm toteaa.

Norja ja Ruotsi kohtasivat juurikin Tokion olympialaisten pronssiottelussa. Maat kohtaavat jatkolohkon ottelussa lauantaina. Norja on erityisen menestynyt lajissa, sillä se on voittanut joka kerta olympiamitalin (kaksi kultaa, kaksi hopeaa, kolme pronssia) vuodesta 1988 lähtien lukuunottamatta Atlantan vuoden 1996 kisoja. Maailmanmestaruuksia on kolme.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja