Ruotsalaiset haukkuivat tuomarityöskentelyn EM-kisoissa – tähtipelaaja kertoi "katastrofaalisen" yksityiskohdan

Katso videolta Ruotsin kyseenalaisesti hylätty osuma puolivälierästä.

Ruotsin naisten jalkapallomaajoukkueen tähti Kosovare Asllani ja päävalmentaja Peter Gerhardsson latasivat kovaa kritiikkiä EM-kisojen VAR:in (videotuomari) suuntaan välierää edeltävässä lehdistötilaisuudessa.

EM-kisojen välieriin edenneeltä Ruotsilta on jo hylätty viisi maalia VAR:in toimesta turnauksen aikana. Kolme niistä ovat olleet Stina Blacksteniuksen viimeistelemiä ja kaksi Rebecka Blomqvistin tekemiä. Nyt maajoukkue antaa kritiikkiä sille, kuinka VAR:ia on käytetty Englannissa järjestetyssä EM-turnauksessa.

– Olemme puhuneet joukkueen kanssa siitä, kun turnauksessa sanotaan olevan vähemmän kameroita kuin miesten kisoissa. Ne eivät ole totuudenmukaisia päätöksiä, jos et käytä VAR:ia oikein, niin miksi meillä pitää olla se ylipäätään? Se voi olla ratkaisevaa ottelun kannalta, Asllani totesi.

– Meillä on käytössä 50 prosenttia vähemmän kameroita kuin miesten peleissä. Se on mielestäni katastrofaalista, koska päätöksiä ei voi tehdä samalla tarkkuudella. Kyse ei ole vain meistä, vaan kaikista joukkueista, Asllani sanoi.

Yksi hylätyistä osumista, Blacksteniuksen viimeistelemä maali Sveitsiä vastaan sai erityistä huomiota, sillä paitsioviivat olivat piirretty väärin. Myös Belgiaa vastaan nähty maali toi epäilyksiä virheellisestä tuomiosta. Gerhardsson oli samoilla linjoilla Asllanin kanssa.

– Se on mielestäni outoa. Pidän VAR:ista ja se on oikeudenmukainen. Mutta, yhdessä ottelussa se teki virheen ja teki viivan väärään kohtaan.  Pelissämme tapahtuu virheitä, koska kamera on sijoitettu väärin, Gerhardsson kertoi.

– Nyt kuulimme, että täällä ei ole käytössä yhtä paljon kameroita kuin miehillä. Minusta se on täysin hyväksymätöntä EM-turnauksessa, Gerhardsson jatkoi.

Miesten EM-turnauksessa käytettiin 36 kameraa. NRK:n mukaan naisten puolivälierissä käytössä oli 18 kameraa. Lohkopeleissä kameroita oli viisi vähemmän.

Ruotsi kohtaa Englannin EM-välierässä tiistaina. Ottelu käynnistyy kello 22.

Lue myös:

    Uusimmat