Norjalaiset huolissaan Therese Johaugin tilanteesta: "Luulen, että Johaug pelkää häntä"

Nyt alkaa hiihtokausi todenteolla – suomalaisten hiihtotähtien odotukset ja todellisuus laitetaan pakettin Mertarannan ja Isometsän johdolla! 13:21
Videolla Jari Isometsä ennakoi alkavaa maastohiihdon maailmancupia.

Maastohiihdon maailmancup käynnistyy viikonloppuna Rukalla. Yksi odotetuimmista kaksinkamppailuista on luvassa Ruotsin Frida Karlssonin ja Norjan Therese Johaugin välillä.

Johaug ja Karlsson avasivat vahvasti kauden avauskilpailuissaan kotimaassa. Johaugin voitot olivat odotettuja, mutta Karlssonin 40 sekunnin eron murskavoitto ennen Charlotte Kallaa oli yllätys. Norjan maajoukkueen päävalmentaja Ole Morten Iversen sanoo Expressenille uskovansa, että Johaug saattaa hävitä Karlssonille.

– Kyllä, hänellä on ehdottomasti se mahdollisuus. Meillä on täällä sprinttikisa ja se ei ole mikään etu Thereselle, Iversen sanoo.

NRK:n hiihtoasiantuntija Torgeir Björn on samoilla linjoilla Iversenin kanssa. Hän sanoo Rukan raskaan radan sopivan molemmille yhtä hyvin, mutta Karlssonilla olisi kuitenkin etulyöntiasema. Sprinttikilpailu on luvassa perjantaina ja takaa-ajo sunnuntaina.

– Olen kuitenkin hyvin utelias sen suhteen, kuinka hyvä Frida voi olla sprinttikisassa. Hän oli juniorina erittäin lupaava. Siinä hän voi ottaa muutamien sekuntien etumatkan Johaugiin, Björn toteaa.

Björn uskoo, että Karlsson voi voittaa sunnuntain kilpailun.

– Uskon myös, että Johaug pelkää Fridaa. Therese on hyvin kartalla siitä, kuinka hyvä Frida on juuri nyt. Hän tietää, että tästä tulee vaikeaa, Björn päättää.

Johaug myöntää Karlssonin edun sprintissä ja sanoo, että viikonlopun taistelusta tulee kova.

– Hän on vahva sprintissä ja teki upeita pitkiä matkoja Gälliväressä viime viikonloppuna. Hän voi olla mukana voittotaistelussa. Se on täysin mahdollista. En ole koskaan kilpaillut häntä vastaan sprintissä, mutta olen nähnyt hänen menevän kovaa, Johaug sanoo.

Maastohiihdon maailmancup käynnistyy perjantaina Rukalla.

Lue myös:

    Uusimmat