Therese Johaugin murskajaiset saivat jatkoa – ruotsalaistähdeltä viiltävä viesti

Norjan Therese Johaug oli täysin ylivoimainen maastohiihtokauden avausviikonloppuna Beitostölenissä. Johaug päihitti sunnuntaina 35 sekunnin erolla toiseksi tulleen Heidi Wengin. Ruotsissa samaan temppuun yltänyt Frida Karlsson lähetti kilpailun jälkeisessä haastattelussa viestin Johaugille.

Johaug oli voittanut lauantaina kymmenen kilometrin perinteisen kilpailun 44 sekunnin erolla Wengiin. Sunnuntain vapaan hiihtotavan kisassa kaava toistui. Johaug otti johdon 2,6 kilometrin kohdalla ja piti sen loppuun asti. 

– Se oli hyvä kisa. Yritin avata kontrolloidusti ja paineistaa mäissä, Johaug totesi NRK:lle.

Rukalla ensi viikolla starttaavan maailmancupin avausviikonlopun ehkä odotetuin kohtaaminen on Johaugin ja Ruotsin Karlssonin välillä. Myös Karlsson otti omissa kisoissaan tuplavoitot. Sunnuntaina voitto tuli 29 sekunnin erolla Ebba Anderssoniin.

– Kaikki tuntuu todella hyvältä nyt. Kaikki on kontrollissa, Karlsson sanoi Expressenille.

Karlsson odottaa innolla tulevaa kohtaamista Johaugin kanssa.

– Hänhän sanoo, että hän ei tule enää paremmaksi. Silloin tärkeää on se, että minä otan askeleita eteenpäin. Saan tehdä töitä päästäkseni lähemmäksi ja lähemmäksi. Ja sitten kun hän on huonossa iskussa, aion olla siellä ja iskeä, Karlsson totesi.

Rukalla kisataan kahdella pidemmällä matkalla sekä sprintissä. Karlsson kertoo, että haluaisi myös hiihtää sprintin ja on jo viestittänyt aiheesta maajoukkuejohdolle.

– Soitin Stefanille (Thomson) ja sanoin, älkää unohtako minua! Karlsson sanoi.

Lue myös:

    Uusimmat