Norja poisti koronarajoitukset pikavauhtia – seurauksena valtava yökerhotungos viime yönä: "Henkeä vaarantavaa"

Norjassa poistettiin eilen illalla ravintoloita ja yökerhoja sitoneet asiakasmäärärajoitukset. Seurauksena oli valtavia tungoksia, joissa nähtiin myös vaaratilanteita, kirjoittaa Verdens Gang -lehti.

Norjan hallitus kertoi perjantaina lopettavansa asiakasmääriin vaikuttaneita koronarajoituksia maan terveysviranomaisten suosituksesta. Päätös astui voimaan pikavauhtia jo seuraavan päivän iltana, mikä yllätti ainakin osan ravintoloiden ja yökerhojen pitäjistä.

Oslon keskustassa suosittua Storgata 26:tta pyörittävä Johan Høeg Haanes kertoo VG:lle, että hänen yökerhonsa oli täynnä jo klo 22 illalla, ja vielä suurempi joukko ihmisiä oli yhä jonossa.

– Juuri tämän ennustin tapahtuvaksi. Tästä tuli hengenvaarallista, koska emme saaneet tarpeeksi pitkää ennakkovaroitusta, hän kertoo VG:lle.

– Meillä on tilaa 600-700 ihmiselle sisällä, ja ulkopuolella on kaksi kertaa niin paljon ihmisiä.

Haanes kertoo valtavaksi kertyneessä jonossa tapahtuneen vaaratilanteitakin. Ihmisiä on joutunut puristuksiin tungoksessa.

– Tämä on vaarallinen tilanne. Poliisi sanoo, että kaikkialla on täyttä.

Juttu jatkuu videon jälkeen.

7:18
Katso myös: Ennen rajoitusten poistamista Norjassa on ollut käytössä kansainvälisesti verrattuna melko tiukkoja koronatoimia. Näin maassa rajoitettiin muun muassa alkoholinmyyntiä viime talvena.

Pääministeri: Ihmisten on annettava elää

Oslon poliisi kertoi lehdelle tänään aamulla, että yö oli ollut tehtävien osalta vilkas. He olivat vastanneet noin 200 hälytykseen.

– Moni näistä tapauksista oli väkivaltaa ja häiriökäyttäytymistä. On ollut selvästi enemmän tekemistä verrattuna pandemian aikaiseen normaaliin ja hieman enemmän verrattuna sitä edeltäneisiin lauantai-iltoihin.

Lehden tavoittama pääministeri Erna Solberg kertoo, että hallituksen ”olisi ollut typerää odottaa”, kun terveysviranomaiset kerran ovat antaneet yhteiskunnan avautumiselle luvan.

– Emme aio pitää yllä tiukkoja rajoituksia, jos ne eivät ole asiantuntijoiden mielestä tarpeellisiä. Ihmisten on annettava elää kuten haluavat.

Norjan yökerhotungoksista kertoi Suomessa aiemmin Ilta-Sanomat.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja