Mainos

Norja lähettää Kosovon albaaneja takaisin kotiin

Norjan viranomaiset ovat sopineet Jugoslavian viranomaisten kanssa, että ne Kosovon maakunnan albaanit, jotka eivät ole saaneet oleskelulupaa Norjaan, lähetetään takaisin kotimaahansa. Päätös koskee noin 200-300:aa Kosovon albaania.

Aikaisemmin Jugoslavian viranomaiset ovat kieltäytyneet ottamasta takaisin maasta lähteneitä. Norjan oikeusministeriöstä vakuutetaan, ettei ketään lähetetä takaisin, jos on olemassa vaara joutua vainotuksi. Sopimus Kosovon albaanien palauttamisesta valmistui viime viikolla ja sitä ryhdytään toteuttamaan heti, kun kumpikin maa on allekirjoittanut sen.

Sopimuksen mukaan maat suostuvat ottamaan takaisin omia kansalaisiaan kansainvälisten velvoitteiden mukaisesti. Sveitsi ja Saksa ovat jo sopineet Kosovon albaanien lähettämisestä takaisin. Ruotsi ja Tanska saavat omat sopimuksensa pian valmiiksi.

-Kosovon albaanit joutuvat kotimaassaan poliittisen vainon ja valtioterrorismin kohteiksi, sanoo Kosovon albaani Prahim Percuku. Hän sai poliittisen turvapaikan ja on nyt Norjan kansalainen. Serbian poliisi suhtautuu Percukun mukaan erittäin hyökkäävästi kosovolaisia kohtaan.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.