Mainos

Perustaja kertoo: Nordic Business Forum syntyi unelmasta ja intohimosta

Pohjoismaiden merkittävämmäksi liike-elämän konferenssiksi kasvanut Nordic Business Forum syntyi kahden nuoren miehen unelmasta.

Ensimmäinen Nordic Business Forum järjestettiin Jyväskylässä vuonna 2009, jolloin osallistujia oli noin 80. Tänään alkava tapahtuma kerää Helsinkiin noin 5 000 ihmistä.

- Idea lähti omista kokemuksista, mistä syntyi unelma. Kiersimme Hans-Peter Siefenin (tapahtumayhtiön toimitusjohtaja) kanssa erilaisia bisnesseminaareja, joissa opetettiin paljon bisnekseen ja yrittämiseen liittyviä juttuja. Unelmasta ja intohimosta ajatus lähti, kertoi MTV:n Huomenta Suomessa vieraillut Jyri Linden. Hän on tapahtumayhtiön talousjohtaja.

Lindenin mukaan etenkin alkuaikoina riitti epäilijöitä, jotka eivät uskoneet nuorten miesten onnistuvan.

- Ensimmäinen valmennus keräsi sen 80 ihmistä. Pian sen jälkeen julkaistiin, että tuodaan Al Gore (Yhdysvaltain ex-varapresidentti) Suomeen. Varsinkin silloin moni epäili, Linden sanoi.

Tämän vuoden konferenssissa puhuvat muun muassa Arnold Schwarzenegger ja jalkapalloseura Manchester Unitedin entinen valmentaja Sir Alex Ferguson. Heidän houkkutelemisensa Suomeen oli Lindenin mukaan pitkä prosessi.

- Yksinkertaisuudessaan se on sitä, että soitetaan aina. Kaikille löytyy joku taustaorganisaatio, johon pystyy soittamaan. Numeron löytäminen on haastavaa, mutta myös se, että pääsee esiin sieltä, Linden kuvaili.

Lindenin mukaan puhujien houkuttelemisessa auttaa nykyään se, että tapahtuma on kasvanut Euroopan mittakaavassa merkittäväksi.

- Jos haluaa jossain puhua, meidän tapahtumamme on tosi hyvä vaihtoehto.

Miten sitten järjestäjät päätyivät pyytämään puhujiksi Schwarzeneggeriä ja Fergusonia?

- Mietimme aina ensin pääteeman, joka tänä vuonna on forward. Sen voisi kääntää eteenpäin tai uudelle tasolle. Sen jälkeen kysymme itseltämme, ketkä ovat maailman parhaita henkilöitä kertomaan teemasta, Linden sanoi.

Lindenin mukaan Schwarzenegger oli hyvin luonnollinen vaihtoehto puhujaksi.

- Jos miettii esimerkiksi Schwarzeneggeriä, niin hän on noussut aika monella eri elämän saralla noussut huipputasolle. Ensin urheilussa, sitten elokuvissa, sitten politiikassa ja siinä sivussa rakentanut huikean bisneksen.

MTV on tapahtuman mediakumppani. MTV tarjoaa tapahtumas laajan tarjonnan etenkin verkossa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.