Mainos

Näin George Clooney saatiin houkuteltua Helsinkiin – supertähtien voitelu on usein vuosien prosessi: "Pitää löytää sopiva summa"

9:40
George Clooney on tänään Suomessa! Nordic Business Forumin toimitusjohtaja kertoo, miten supertähti saatiin puhujaksi bisnestapahtumaan.

Bisnesseminaari Nordic Business Forum marssittaa tänään ja huomenna Helsinkiin nimekkäitä yritysmaailman puhujia. Suurelle yleisölle tunnetuimpia nimiä lienee puhujan pallille nouseva Hollywood-tähti George Clooney.

Bisnesseminaarin toimitusjohtaja Aslak de Silva kertoo, että Oscar-palkitun näyttelijä-ohjaajan ja YK:n rauhanlähettiläs George Clooneyn houkutteleminen tapahtumaan on ollut pitkän työn takana. Motiivina on luonnollisesti raha, mutta myös hyvä sisältö.

– Clooneyn piti tulla itse asiassa jo pari vuotta sitten. Hän sai silloin kaksoset ja joutui perumaan. Ei ollut itsestään selvää, että hän palaisi. Isot nimet vaativat yleensä meiltä vuosien työtä, heille pitää markkinoida, että kannattaa tulla. Pitää löytää sopiva summa, josta molemmat ovat tyytyväisiä, de Silva kertoo.

Ennen kaikkea "supertähtiä" pitää kohdella niin hyvin kuin jokaista tapahtumaan saapuvaa puhujaa. Näin tapahtumasta leviää puhujienkin kesken hyvä maine, joka edesauttaa tulevia isoja puhujabuukkauksia, toimitusjohtaja sanoo.

Clooney on "kova bisnesmies"

De Silvan mukaan moni mieltää Clooneyn pelkästään näyttelijänä, mutta hän on toimitusjohtajan mukaan myös "kova bisnesmies". Clooney tulee puhumaan seminaariyleisölle tarinankerronnasta.

– Hänhän myi tequila-fimansa noin 700 miljoonalla dollarilla ja on monessa muussakin mainoskasvona. Hän osaa tuon tarinankerronnan niin hyvin, että sillä tehdään isoja rahoja. Hän on meidän mielestä sellainen ikoni, jota halutaan kuulla Suomessa.

Lehtitietojen mukaan Clooney kiertää tapahtuman jälkeen Suomea perheensä kanssa. Nordic Business Forum ei ole mukana tähden vapaa-ajan järjestämisessä.

– Jos hän kysyy meiltä vinkkejä, niin totta kai sitten sanotaan, toimitusjohtaja sanoo.

Messukeskuksessa puhujaksi saapuu Clooneyn ohella muun muassa Applen toinen perustaja Steve Wozniak sekä yrittäjä-sijoittaja Randi Zuckerberg.

Aikasempina vuosina tapahtumassa puhujina ovat olleet esimerkiksi Yhdysvaltain ex-presidentti Barack Obama sekä näyttelijät Will Smith ja Arnold Schwarzenegger.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja