Mainos

Nordea kasvatti liikevoittoaan alkuvuonna

Rahoituskonserni Nordean liikevoitto nousi tammi-kesäkuussa 1,1 miljardiin euroon, mikä on 15 prosenttia enemmän kuin edellisen vuoden alkuvuonna.

Nordean liikevoitto parani vuoden alkupuoliskolla 15 prosentilla viime vuoden vastaavaan aikaan verrattuna.Pohjoismaisen pankkikonsernin tammi-kesäkuun liikevoitto oli 1,1 miljardia euroa. Tuotot pysyivät likipitäen ennallaan, mutta rahoituskate sekä palkkiot kasvoivat ja kulut sekä luottotappiot pienenivät.

Luotonanto henkilöasiakkaille nousi alkuvuoden aikana 15 prosentilla, mutta pienille ja keskisuurille yrityksille myönnettyjen lainojen määrä kasvoi vain yhdellä prosentilla. Nordea kertoi kasvattaneensa markkinaosuuttaan asuntoluotoissa kaikissa Pohjoismaissa paitsi Suomessa, jossa se kuvasi asemaansa vakaaksi.

Konsernin tulosta kasvatti kiinteistöjen myynnistä saatu 300 miljoonan euron voitto. Se nosti tuloksen yli miljardiin euroon ja osakekohtaisen tuloksen 0,39 euroon. Myyntien jälkeen Nordealla ei ole enää merkittäviä kiinteistöomistuksia.

Nordean talousnäkymät Pohjoismaissa ovat parantuneet hieman, joten koko vuoden tuottojen ja volyymien odotetaan nousevan viime vuotta suuremmiksi.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.