Noora Rädyltä voimakas kannanotto Naisleijonien kultabonuksiin ja -mitaleihin: "Jos nyt eka kysyttäis viel meiltä pelaajilta, että halutaanko me tätä vai ei"

Suomen naisten jääkiekkomaajoukkue voitti MM-hopeaa  dramaattisten vaiheiden jälkeen Espoon kotikisoissa. Jääkiekkoliitto on nyt päättänyt, että se maksaa pelaajilleen kultabonukset sekä liikemies Thomas Zilliacus luovuttaa pelaajille kultaiset mitalit. MM-kisojen parhaaksi valittu Suomen maalivahti Noora Räty otti Twitterissä kantaa suunnitelmiin.

Suomi ehti juhlia maailmanmestaruutta finaalissa jo kertaalleen, mutta Petra Niemisen jatkoaikamaali hylättiin pitkän videotarkastelun jälkeen.

Jääkiekkoliiton puheenjohtaja Harri Nummela sanoi liiton tiedotteessa, että se haluaa palkita Naisleijonat loistavasta suorituksesta. 

– Kunnioitamme MM-kisojen lopputulosta samalla tiedostaen, että Naisleijonat oli MM-kotikisoissa todella lähellä historiallista MM-kultaa. Haluammekin palkita pelaajat tästä loistavasta suorituksesta, Nummela sanoi.

Liikemies Zilliacus puolestaan tahtoo luovuttaa kultaiset mitalit Naisleijonille kansanjuhlassa, joka järjestettäisiin toukokuussa. Suuressa roolissa Suomen joukkueessa ollut Räty kommentoi sosiaalisessa mediassa suunnitelmia.

– Jos nyt eka kysyttäis viel meiltä pelaajilta, että halutaanko me tätä vai ei..., kirjoitti Räty Twitterissä.

MM-hopea oli Naisleijonille historiallinen, sillä joukkue ei ollut koskaan aiemmin yltänyt finaaliin. 

Lue myös:

    Uusimmat