Liikemies haluaisi Naisleijonille näyttävät "kultajuhlat" – Jääkiekkoliitto suhtautuu ideaan osittain varauksella

Armottomia keskusteluita ja ristiriitaisia tunnemyllerryksiä herättänyt Naisleijonien MM-hopeamitali sai liikemies Thomas Zilliacuksen ottamaan yhteyttä Suomen Jääkiekkoliittoon. Suomalainen liikemies haaveilee suurista kansanjuhlista, mutta Jääkiekkoliitto on pienemmän muistamisen kannalla.

Jääkiekkoliitolla on ollut tapana järjestää juhlat mestaruudesta ja huomioida maajoukkueita mitaleista. Naisten toista sijoitusta MM-kilpailuissa on tarkoitus muistaa nyt keväällä.

Ajankohtaa ei toistaiseksi ole ilmoitettu, sillä selvityksen alla on muun muassa maajoukkueen kokoon saaminen.

– Meillä on itse asiassa puhuttu ja kartoitettu sitä, että mikä se näistä kevään kotimaanotteluista olisi, kertoo liiton MM-kiekon pääsihteeri Tuula Puputti.

Zilliacus on kommentoinut olevansa valmis jopa teettämään leijonattarille kultamitalit, jotka annettaisiin pelaajille mahdollisessa juhlassa. Puputti vahvistaa Zilliacuksen suunnitelmat, mutta liitto on kuitenkin esittänyt toiveen, että Naisleijonia kiitettäisiin pääosin kovasta taistelusta.

– Jääkiekkoliiton osalta meille on selvää, että lopputulos ei muutu. Jos juhlat järjestetään, se olisi enemmänkin sitä, että kiitetään Naisleijonia mahtavasta taistelusta, ja päästään tapaamaan ja tsemppaamaan yhdessä jatkoon, selventää Puputti.

Järjestelyissä ei ole toistaiseksi Zilliacuksen ja liiton lisäksi muita mukana. Liitto on ilmaissut olevansa enemmän kuin mielellään mukana järjestelyissä, mikäli juhlat toteutuvat.

Espoon Metro Areenalla sunnuntaina raikaneet fanaattiset "Kiitos Suomi!" -huudot sekä suuren mediahuomion niin kotimaassa kuin ulkomailla saanut turnaustulos viestivät siitä, että mitalijuhlille olisi kyllä paikkansa.

Lue myös:

    Uusimmat