Mainos

Nokian väki heittämässä hanskoja tiskiin - Elop yrittää rauhoitella

Reilut 1000 matkapuhelinyhtiö Nokian työntekijää oli kuulemassa Tampere Areenalla aamulla, kun yhtiön toimitusjohtaja Stephen Elop saapui rauhoittelemaan irtisanomishuhujen keskelle joutunutta henkilökuntaa.

Nokian Tampereen yksikön työntekijöiden tulevaisuus näyttää heikolta, koska heidän työnsä pääpaino on ollut uuden toimitusjohtajan vieroksuman Symbian-käyttöjärjestelmän kehittämisessä. Henkilökunnalle järjestettyyn tiedotustilaisuuteen osallistuneiden mukaan Elop on suorasanainen johtajatyyppi.

- Hän antoi kaikille halukkaille puheenvuoron, kuunteli kysymykset ja perusteli vastauksensa. Elop sanoi suoraan, että strategia on Windows-käyttöjärjestelmä, ja irtisanomistarve täsmentyy kuukauden parin sisällä, kertoo nimettömänä pysyttelevä Nokian työntekijä.

Monella uusi työpaikka kiikarissa

Työntekijöiden mukaan tunnelmat Nokian Tampereen yksikössä ovat tällä hetkellä alamaissa ja työmotivaatio monilla olematon.

- Hanskat ovat tippuneet tekemisen suhteen. Ei kiinnosta kun ei tiedä mikä on oma kohtalo, saako jatkaa vai ei, viestitään yhtiön sisältä.

MTV3:n Uutisten haastattelemien työntekijöiden mukaan monet pyrkivätkin nyt kiireen vilkkaa ulos yhtiöstä.

- Työhakemuksia lähetellään harva se päivä, osa miettii kuitenkin vielä josko uudessa strategiassa löytyisi sittenkin käyttöä omalle osaamiselle. Kaikkein heikoin tilanne on Linux-koodereilla, heidän työnsä tuskin tulevat jatkumaan.

- Ei tämä herkkua ole. Monilla on asuntolainat ja opintovelkaa eikä tiedä kuinka työpaikan käy. Onneksi olemme kielitaitoisia ja valmiita lähtemään ulkomaille työn perässä. Toisaalta insinöörityö Suomessa on osaamiseen nähden halpaa ja moni kansainvälinen yritys onkin jo ilmaissut halunsa tuoda toimintojaan Suomeen työllistääkseen Nokialta mahdollisesti tulevaisuudessa ylijäävää insinöörityövoimaa, pohtii yksi toimitusjohtaja Elopin tilaisuuteen osallistuneista nokialaisista.

Tuula Malin haastattelee luottamushenkilö Jarmo Talvitietä

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.