Mainos

Nokian väkeä marssi ulos Tampereella ja Oulussa

Mielenilmauksen syynä on tyytymättömyys yhtiön henkilöstöpolitiikkaan ja palkkiojärjestelmään.

Matkapuhelinjätti Nokian toimihenkilöt ja ylemmät toimihenkilöt ovat marssineet ulos työpaikaltaan Tampereella ja Oulussa tänään. Ulosmarssi oli vastalause sille, että huipputuloksen tehnyt yhtiö on juuri aloittanut yt-neuvottelut työpaikkojen vähentämiseksi Suomessa. Närää on herättänyt myös se, että Nokia ei maksanut tulosbonuksia viime vuoden toiselta vuosipuoliskolta.

Ulosmarssijat palaavat töihin ensi maanantaina.

Yhtiö pitää ulosmarssia yllätyksenä. Viestintäjohtaja Arja Suominen muistuttaa, että yt-neuvottelujen rinnalla yhtiö käy henkilöstön kanssa keskusteluja myös palkkiojärjestelmien kehittämisestä.

- Mutta me uskomme, että keskusteluyhteys jatkuu ja että yhdessä löydämme hyvät ratkaisut, Suominen sanoo.

Yhtiöllä on Tampereella noin 4000 ja Oulussa noin 4500 toimihenkilöä.

Nokia ilmoitti viime viikolla aloittavansa yt-neuvottelut jopa 340 työpaikan vähennyksistä. Ilmoitus koskee muun muassa tutkimusta ja tuotekehittelyä.

Suomisen mukaan yhtiö on samantyyppisissä tilanteissa pystynyt aiemminkin uudelleensijoittamaan valtaosan yt-neuvottelujen piirissä olleista. Yhtiöllä on nyt Suomessa auki 200 työpaikkaa.

- Me uskomme, että pystymme aika hyvin tälläkin kerralla tämän uudelleensijoittelun hoitamaan.

Tällä viikolla aloitettuja yt-neuvotteluja käydään Suomessa kuudella paikkakunnalla. Palkansaajapuolen arvio on, että vähennykset koskevat erityisesti juuri Tamperetta ja Oulua.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.