Mainos

Nokian uusi aluevaltaus – kasvua haetaan nyt terveysteknologiasta

Nokia on ilmoittanut aikomuksistaan ostaa digitaalisen terveydenhuollon palveluja ja tuotteita kehittävän Withingsin. Suunnitellun yrityskaupan arvo on noin 170 miljoonaa ja sen arvioidaan toteutuvan vuoden 2016 syksyllä. 

Nokia kerrytti tammi-maaliskuussa liikevaihtoa odotuksia vähemmän, vajaat kuusi miljardia euroa. Nokian talous- ja rahoitusjohtaja Timo Ihamuotilan mukaan yritys etsii nyt uutta kasvua muun muassa terveydenhallintaan liittyvästä teknologiasta.

– Me haluaisimme olla tulevaisuudessa tässä ennaltaehkäisevässä terveysteknologiassa sellainen taho, joka voi luoda helposti kerättävän, ennalta ehkäisevän terveysdatapankin, josta voi katsoa onko liikkunut hyvin, nukkunut hyvin tai jos haluaa seurata painonhallintaa, niin katsoa onko se mennyt oikeaan suuntaan, Ihamuotila kertoi MTV Uutisten haastattelussa..

2:01

Withings on vuonna 2008 perustettu ranskalainen elektroniikkavalmistaja, jonka tuotevalikoimaan kuuluu terveysteknologiaa, kuten aktiivisuusmittareita, langattomalla verkkoyhteydellä varustettuja vaakoja ja iPhoneen yhdistettäviä verenpainemittareita.

Nokia pyrkii vahvistamaan yrityskaupoilla asemaansa niin sanotun esineiden internetin (Internet of things eli IoT) alueella.

– Jos kaikki ovat tarpeeksi helppokäyttöisiä niin me uskomme, että tässä on todella mielenkiintoinen pitkän aikavälin liiketoimintamahdollisuus.

Esineiden internet -käsite tarkoittaa internet-verkon laajenemista tavanomaisesti verkkoon kytkettyjen laitteiden ulkopuolelle. 

Withingsillä on noin 200 työntekijää ja se tulee olemaan osa Nokia Technologies -liiketoimintaa. Ihamuotila uskoo Nokia brändin auttavan uusien tuotteiden lanseeraamisessa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.