Nokia odottaa tulevista 5g-kaupoista pelastusta – "Seuraavana vuonna olemme vahvempia"

Fortumin hallitus kuuli toimitusjohtajan lähdöstä tänään 3:59
Fortumin hallitus kuuli toimitusjohtajan lähdöstä tänään.

Erityisesti 5g-verkkojen rakentamiseen tarvittavien laitteiden myynti ratkaisee paljon siinä, saako Nokia käännettyä vaikeuksissa ollutta liiketoimintaansa paremmaksi.

Yhtiön väistyvä toimitusjohtaja Rajeev Suri painotti maanantain tiedotustilaisuudessa sitä, että mahdollisuuksia uusiin kauppoihin on tulossa.

– Uskoon laajaan tuotevalikoimaamme. Monet uudet operaattorit ottavat maailmalla 5G-verkkoja käyttöön. Tänä vuonna näitä operaattoreita on 60-80 ja ensi vuonna 40-60. Seuraava vuosi on iso vaihe 5g-järjestelmien kaupallistumiselle, Suri arvioi.

Nokia on aiemmin kertonut 5g-kehityksensä kangerrelleen siinä määrin, että kustannustehokkuus on kärsinyt. Nokian kovimpia kilpailijoita laitteiden valmistuksessa ovat Ericsson ja Huawei. Nokiaa saattaa auttaa se, että kiinalaista Huaweita kohtaan on esimerkiksi Yhdysvalloissa epäluuloja tietoturvan suhteen.

Vahva usko tulevaan

Lähinnä verkkolaitteita nykyisin valmistava Nokia on kamppaillut viimeisen vuoden ajan kannattavuusongelmien kanssa.

Suri painotti maanantaina sitä, että Nokialla on takana vahva neljännes ja tulevaisuus näyttää valoisammalta.

Myös Nokian hallituksen puheenjohtaja Risto Siilasmaa korosti uskoa parempaan.

– Seuraavana vuonna olemme vahvempia. Ja 5g:n elinkaari on noin 10 vuotta, Siilasmaa sanoi.

Käytännössä 5g-verkko tarkoittaa entistä nopeampaa mobiiliverkkoa, jossa voidaan lähettää esimerkiksi teräväpiirtokuvaa suoraan mobiililaitteisiin.

Uutta järjestelmää uskotaan voitavan hyödyntää myös esimerkiksi terveydenhuollossa ja liikenteessä.

Nokia astuu syksyllä uuteen aikakauteen uuden toimitusjohtajan Pekka Lundmarkin johdolla.

Fortumista Nokiaan siirtyvän Lundmarkin alkutaivalta helpottaisi todennäköisesti paljon, jos Nokia voittaa operaattoreiden 5g-hankintoja.

Maanantain tiedotustilaisuudessa Lundmarkin valintaa perusteltiin myös sillä, että hän tuottaisi voittoa osakkeenomistajille. Tuottoa siis edellytetään.

– Uusi toimitusjohtaja tekee oman arvionsa strategiastamme ja voi tehdä omia ehdotuksiaan hallitukselle, Siilasmaa totesi.

Lue myös:

    Uusimmat