Mainos

Nokian Renkaiden tulos odotettua huonompi

Nokian Renkaat ei päässyt alkuvuonna suunniteltuun tulokseen. Yhtiön tulos tammi-kesäkuulta jäi negatiiviseksi, tappio rahoituserien jälkeen oli 5,9 miljoonaa euroa eli 35,1 miljoonaa markkaa. Osaketta kohti tappiota kertyi 0,39 euroa.

Syitä tuloksen heikkenemiseen on yhtiön mukaan runsaasti. Raskaiden renkaiden ja rengasketjun myynti jäi ennakoitua huonommaksi, ja yhtiö teki sekä raskaita investointeja että yritysostoja.

Vuoden alkupuoliskon liikevaihto kasvoi 25,4 prosenttia 152,2 miljoonaan euroon, 905 miljoonaan markkaan. Yritysostoista puhdistettu vertailukelpoinen liikevaihdon kasvu oli kuitenkin vain 9 prosenttia.

Rengasyhtiö kertoo aikovansa keskittyä ydintuotteisiin ja parantaa kannattavuutta. Siksi yhtiö on sopinut henkilöautonrenkaiden ja raskaiden renkaiden sopimusvalmistuksesta ranskalaisen Michelinin kanssa.

Koko vuoden tavoitteena on edelleen 20 prosentin kasvu sekä myynnissä että tuloksessa. Rengasalalla tulos kertyy yleensäkin loppuvuonna, ja tänä vuonna loppuvuoden pitäisi mennä suunniteltua paremmin.

(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.