Mainos

Nokian Renkaat yhteistyöhön venäläisten kanssa

Nokian Renkaat aikoo perustaa yhteisyrityksen Jaroslavlissa toimivan Venäjän toiseksi suurimman rengastehtaan kanssa. Aiesopimus hankkeesta allekirjoitettiin tänään.

Toimitusjohtaja Lasse Kurkilahden mukaan Nokian Renkaat lähtee enemmistöosakkaaksi yhteisyritykseen, joka on määrä käynnistää jo kevään aikana. Yhteistyö koskee henkilö-, kuorma- ja linja-autonrenkaiden, maatalousrenkaiden sekä muiden renkaiden valmistusta ja jakelua Venäjän markkinoilla.

Sopimuksen venäläiset osapuolet ovat suuri venäläinen rahoitus- ja teollisuusryhmittymä Rosshina Group ja Jaroslavlin Rengastehdas. Rosshina Group omistaa Venäjällä useita rengastehtaita ja synteettisen kumin valmistajia sekä laajan renkaiden jakeluketjun. Se on Venäjän suurin rengasvalmistaja, jonka vuotuinen liikevaihto on noin 360 miljoonaa dollaria eli vajaat kaksi miljardia markkaa. Jaroslavlin Rengastehdas valmistaa nyt vuodessa noin neljä miljoonaa rengasta.

Sen ja Nokian Renkaitten yhteistyö keskittyy alkuvaiheessa tehtaan nykyisten tuotantolaitosten nykyaikaistamiseen, jotta tuotteiden laatu paranee ja valikoimaa voidaan laajentaa. Seuraavassa vaiheessa aiotaan perustaa uusi tuotantolaitos, jonka kapasiteetti on 1,5 miljoonaa rengasta vuodessa.

Se, kuinka suurella markkamääräisellä panoksella Nokian Renkaat lähtee mukaan yhteisyritykseen, selviää kevään kuluessa. Nokian Renkailla on jo ennestään kokemusta Venäjän markkinoista, sillä viime vuonna kymmenisen prosenttia yhtiön rengastuotannosta vietiin Venäjälle. Toimitusjohtaja Kurkilahti pitää nyt käynnistyvää yhteistyötä Nokian Renkaiden kannalta erittäin merkittävänä askeleena Venäjän kasvaville markkinoille. Nokian Renkaitten liikevaihto vuonna 1996 oli runsaat 1,1 miljardia markkaa.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.