Mainos

MTV Uutiset Nokian yhtiökokouksessa – paikalla ennätysmäärä osakkaita

Nokian ylimääräinen yhtiökokous on käynnissä Helsingin jäähallissa. Kokouksen on määrä vahvistaa päätös, jolla Nokian puhelinliiketoiminta myydään Microsoftille.

Microsoftin kanssa kilpailevia tarjouksia ei ole ilmaantunut, ja odotus on, että hallituksen esitys hyväksytään.

Paikalla on ennätysmäärä Nokian osakkaita, ennakkoilmoittautumisten perusteella noin 5000 henkilöä. He edustavat 46:ta prosenttia Nokian äänivallasta.

Microsoft-kaupan on määrä toteutua ensi vuoden alussa.  

Nokian hallituksen puheenjohtaja Risto Siilasmaa on esitellyt hallituksen esitystä.  

Siilasmaa totesi ymmärtävänsä, että kauppa herätää suuria tunteita ja kritiikkiä. Hän kertoi, että Nokia on aiemminkin selvinnyt suurista muutoksista ja selviää niistä nytkin.

Siilasmaa totesi seisovansa epäröimättä päätösten takana. Hänen mukaansa Microsoft-kauppa vahvistaa olennaisesta Nokian kykyä investoida tulevaisuuteen.  Hänen mielestään vanhalla strategialla jatkaminen olisi johtanut Nokia suuriin vaikeuksiin.

Suomalaisista ennakkoänistä 98,9% ja hallintarekisterin äänistä 99,7% kannattaa Nokian matkapuhelinten myyntiä Microsoftille.

Nokian Väliaikainen toimitusjohtaja Timo Ihamuotila totesi yhtiökokouksessa, että Nokia tarkastelee ylimääräisten varojen jakoa osakkeenomistajille, kun Microsoft-kaupan järjestelyt ovat valmiit.  

MTV Uutisten taloustoimittajat Jussi Kärki ja Raimo Pitkänen twiittaavat livenä Nokian yhtiökokouksesta. Seuraa tapahtumia!


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.