Mainos

Nokian juuri hankkima tutkavaroitin-sovellus saattanut vaarantaa miljoonien tietoturvan

Miljoonia sähköpostiosoitteita ja salasanoja on saatettu varastaa online-palvelu Trapsterista. Trapster-sovellus varoittaa mm. Nokian, iPhonen, sekä Android-puhelimien käyttäjiä poliisin nopeudenvalvontalaitteista.

Nokian karttayhtiö Navteq osti Trapster-yhtiön juuri viime kuussa vahvistaakseen sijaintitietoihin liittyvää sisällöntarjontaa.

Toimipaikkaansa Kaliforniassa pitävä Trapster on varoittanut tietomurrosta rekisteröityneitä käyttäjiään:

- Jos olet rekisteröinyt tilin Trapsteriin, on syytä olettaa, että sähköpostiosoitteesi ja salasanasi olivat tietoturvahyökkäyksen kohteeksi joutuneiden tietojen joukossa, tiedotti yhtiö.

Network World kertoo verkkosivuillaan, että Trapster on kuitenkin myös vähätellyt uhkaa sanoen, että yhtiö ei ole varma siitä, että osoitteita ja salasanoja olisi oikeasti päätynyt rikollisten käsiin.

- Vaikka jouduimmekin tietoturvahyökkäyksen kohteeksi, ei ole tietoa siitä, että krakkerit olisivat onnistuneet saamaan haltuunsa sähköposti- tai salasanatietoja. Meillä ei ole myöskään informaatiota siitä, että tietoja olisi käytetty, todetaan Trapsterista.

Trapsterista kerrotaan, että asia koskee vain osaa sen kymmenestä miljoonasta käyttäjästä.

- Emme kerro tarkkoja lukuja, mutta valtaosa sovelluksen ladanneista ei ole rekisteröitynyt, joten he eivät ole ilmoittaneet sähköpostiosoitettaan. Luku on raportoitua kymmentä miljoonaa huomattavasti alhaisempi, kerrotaan Trapsterista.

Network Worldin sivuilla huomautetaan kuitenkin, että vaikka vain joka kymmenes käyttäjä olisi rekisteröitynyt Trapsteriin, koskisi tietoturvauhka siitä huolimatta miljoonaa käyttäjää.

Trapster on kehittänyt ilmaiset sovellukset Nokian puhelimiin, iPhoneen, Android-puhelimiin, BlackBerryyn, Windows Mobile- puhelimiin sekä Garminin ja TomTomin GPS-laitteisiin. Palvelun käyttäjät ovat ilmoittaneet Trapsteriin yli 5300 poliisin valvontapistettä. Palvelu varoittaa, kun kuljettaja lähestyy mahdollista valvontapistettä. Palveluun on ilmoitettu myös onnettomuuspaikoista.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.