Mainos

Nokian ja Sony Ericssonin puhelimissa tietoturvapuutteita

Nokian ja Sony Ericssonin puhelinten tietoturva-aukot mahdollistavat tietojen koplaamisen bluetooth-yhteyden välityksellä, väittää The Times -lehti.

Nokian ja Sony Ericssonin matkapuhelimista on löydetty vakava tietoturva-aukko, joka mahdollistaa puhelimen muistiin talletettujen tietojen varastamisen langattoman bluetooth-yhteyden välityksellä. Asiasta kirjoittaa brittilehti The Times.

Tietojen varastamiseen taitava krakkeri tarvitsee ainoastaan bluetooth-yhteydellä varustetun sylimikron ja ohjelmiston. Brittiläisen A.L. Digital -tietoturvayhtiön johtaja Adam Laurie oli esitellyt tietoturva-aukon vakavuutta lehdelle imaisemalla kahdesta puhelimesta niiden koko osoitekirjan, kalenterin ja toisessa tapauksessa vielä puhelimen muistiin talletetun digitaalikuvan omalle kannettavalle tietokoneelleen ilman että puhelimien omistajat huomasivat mitään.

Krakkeripiireissä tietojen koplaamisesta bluetooth-yhteyden välityksellä käytetään termiä bluesnarfing. Laurien mukaan hän on ilmoittanut tietoturva-aukosta kummallekin yritykselle jo marraskuussa, mutta ne eivät ole tehneet asialle mitään.

- Kyseessä on todella vakava puute, mutta puhelinvalmistajat eivät ota sitä vakavasti. Tällä voi olla vaikutusta koko teollisuudenalaan. Jos täysin ventovieras ihminen voi vakoilla sinua, teknologia on kehittynyt liian nopeasti, Laurie varoittaa.

Pahiten vaarassa ovat Laurien mukaan Nokian 6310-puhelimen ja Sony Ericssonin T610-puhelimen käyttäjät.

(MTV3-STT-DPA)

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.