Mainos

Nokian ja Alcatel-Lucentin toimitusjohtajat tapaavat Ranskan presidentin

Nokian ja Alcatel-Lucentin toimitusjohtajien Rajeev Surin ja Michel Combesin on määrä tavata Ranskan presidentti Francois Hollande iltapäivällä, kerrotaan Ranskan presidentinkansliasta.

Isompien puristukseen jäänyt verkkoyhtiö 

-Alcatel-Lucent muodostettiin 2006 yhdistämällä ranskalainen Alcatel ja puhelinyhtiö AT&T:n entinen laiteyksikkö Lucent.  
-Yhtiöllä on nykyään 52 000 työntekijää, joista noin 6 000 Ranskassa.  
-Mobiiliverkkojen ohella yhtiöllä on laajaa liiketoimintaa perinteisissä verkoissa. Lisäksi yhtiö on mukana muun muassa pilvipalveluissa.  
-Verkkobisneksessä yhtiö on ollut ahtaalla isompien Ericssonin, Huawein ja Nokian puristuksessa.  
-Yhtiön valtteihin on kuulunut vankka jalansija Pohjois-Amerikan verkkomarkkinoilla.  
-Yhtiö on saneerannut rajusti toimintaansa, ja pyristellyt irti tappiokierteestä. Yhtiön viime vuoden liikevaihto oli reilut 13 miljardia euroa.  
-Alcatel-Lucentia on markkinahuhuissa soviteltu yhteen useiden yhtiöiden kanssa. Yhtiön saneeraustarpeet ja heikko asema verkkomarkkinoilla ovat pitäneet kosijat aiemmin loitolla.  

Les Echos -lehden mukaan presidentti ottaa toimitusjohtajat vastaan kello 16.15 Suomen aikaa.

Yhtiöt vahvistivat aamulla tiedon, että ne ovat neuvotelleet kaupasta, jossa Nokia ostaisi ranskalaisyhtiön kokonaan. Kauppojen syntyminen ei ole vielä varmaa, Nokia huomautti tiedotteessaan.

Ranskan talousministeriö totesi seuraavansa tarkkaan, miten mahdollinen kauppa vaikuttaisi ranskalaisiin työpaikkoihin ja yhtiön toimintaan Ranskassa. Ranskan valtio omistaa Alcatel-Lucentista 3,6 prosentin osuuden.   

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.