Mainos

Nokialta 3G-verkkoratkaisu Ranskaan

Yhteistyö laajentuu radioverkko- ja langattoman Internetin toimituksiin.

Nokia


Nokia ja Ranskan johtaviin operaattoreihin kuuluva Groupe Cegetel / SFR ovat allekirjoittaneet aiesopimuksen, jonka mukaan Nokiasta tulee SFR:n 3G-verkon keskeinen laitetoimittaja. Aiesopimuksen mukaan Nokia toimittaa SFR:lle 3G-verkkoratkaisun, johon sisältyvät sekä runko- että radioverkkoratkaisut ja langattomia multimediaratkaisuja.

Nokia toimittaa SFR:lle 3G-radioverkon ja sopimus sisältää tukiasemien toimitukset mm. Pariisin alueelle. Nokian IP-pohjainen matkapuhelinrunkoverkko sisältää pakettikytkentäiset ratkaisut ja siihen liittyviä tukipalveluita. Toimitukset aloitetaan tämän vuoden loppupuolella.

Lisäksi Nokia toimittaa SFR:lle kokonaisratkaisun, joka mahdollistaa 3G-verkon nopean rakentamisen. Laajan tukipalveluvalikoiman (mm. verkon suunnittelu, järjestelmäintegraatio ja palvelujen laadunvalvonta) avulla Nokia rakentaa SFR:lle täydellisen integroidun järjestelmän, sisältäen Nokia mPlatform -sovellusalustan, joka mahdollistaa langattomien multimediapalvelujen nopean toteuttamisen.

Nokian 3G-verkkoratkaisu perustuu avoimiin standardeihin ja rajapintoihin, jotka ovat tärkeitä siirryttäessä kaupallisiin 3G-palveluihin. Kokonaisratkaisuun sisältyvät myös mm. laskutus- ja turvallisuusjärjestelmät sekä verkon ja palvelujen hallintasovellukset.

SFR on ollut Nokian asiakas vuodesta 1988 asti, jolloin Nokia toimitti verkkolaitteita SFR:n kiinteään verkkoon. Vuodesta 1994 asti Nokia on ollut SFR:n GSM-radioverkkotoimittaja. Viime vuonna Nokia toimitti SFR:lle GPRS-runkoverkon.

Groupe Cegetel on Ranskan toiseksi suurin teleoperaattori ja se tarjoaa asiakkailleen kiinteän verkon palveluja, matkapuhelinpalveluja sekä Internet-palveluja. SFR:n matkapuhelinverkossa on yli 11 miljoonaa tilaajaa. Cegetelillä on 2,5 miljoonaa kiinteän verkon liittymää ja Internet-palveluita se tarjoaa yli 30 000 yritysasiakkaalle.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.