Mainos

Nokialaisperhe tekee valituksen vesiongelmista

Nokialaiset joutuvat hakemaan vetensä vesiautosta.

Nokialainen perheenäiti ei saanut pyynnöistään huolimatta kaupungin terveystarkastajaa tutkimaan vesijohtovettä, joka haisi viemärivedeltä ja pyykinpesuaineelta.

Nokialainen perheenäiti aikoo tehdä valituksen Nokian kaupungin terveystarkastajan välinpitämättömästä toiminnasta Nokian vesijohtoverkoston saastumisen tultua tietoon viime viikolla.

Perheenäiti haistoi kotonaan viemärin hajun jo keskiviikkona 28. marraskuuta. Torstaina perheessä huomattiin, että vesi on mahdollisesti aiheuttanut allergisia iho-oireita. Perhe lopetti hanaveden käytön jo torstaiaamuna. Siitä huolimatta perheen yksivuotias lapsi on kärsinyt vaikeasta vatsataudista jo neljä vuorokautta. Nyt lapsi on toista vuorokautta tiputuksessa.

Torstaina 29. marraskuuta perheenäiti soitti Nokian kaupungin terveystarkastajalle ja pyysi tätä kotiinsa ottamaan näytteet vesijohtovedestä. Äidin mukaan vesi haisi selvästi paitsi viemärivedeltä myös pyykinpesuaineelta.

Terveystarkastaja kertoi iltapäivän olevan jo niin pitkällä, että hänen virka-aikansa loppuu, eikä hänellä ole aikomusta tulla ottamaan näytteitä. Hän ei myöskään osannut neuvoa, mihin näytteet voisi virka-ajan ulkopuolella viedä. Terveystarkastaja myös suositteli jättämään näytteiden ottamisen seuraavaan aamuun. Tähän perheenäiti ei suostunut.

Perheenäiti soitti putkiliikkeeseen ja esitti pelkonsa: onko mahdollista, että juomavesiverkostoon olisi päässyt viemärivettä? Putkimies kertoi, että asia on ehdottomasti tutkittava ja kehotti naista viemään vesinäytteet laboratorioon.

Perheenäiti haki näytepurkkeja terveystarkastajalta, joka varoitti, miten kallista yksityisen ihmisen on tutkimuksia teettää ja että kaupunki ei aio moisia laskuja maksaa. Tästä huolimatta perhe vei näytteet perjantaina laboratorioon. Tähän päivään mennessä perheelle ei ole ilmoitettu, mitä heidän vesijohdostaan tullut vesi sisälsi.

Perheenäiti kertoi epäilyistään myös Nokian vesilaitoksen vikapäivystykselle. Sieltä hän sai teknisen selvityksen, miten on täysin mahdotonta, että vesijohtoverkostossa olisi viemärivettä.

Perhe ei voinut ottaa enempää riskejä saastuneen veden kanssa, vaan lähti lauantaiaamuna evakkoon Nokialta. Viikonloppuna perheen yksivuotias lapsi sairastui ripuliin ja hän sai terveysasemalta nesteytyslääkkeitä. Eilisiltana pojan vointi oli niin huono, että hänet toimitettiin sairaalahoitoon.

Lue myös:

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.