Mainos

Nokia voi periä Uzaneilta 1,7 miljardia dollaria

Nokia ja amerikkalainen Motorola voivat periä Turkin toiseksi suurimman teleoperaattorin Telsimin omistajasuvulta liki neljä miljardia dollaria.

Nokia voi periä turkkilaiselta Uzanin suvulta sen varoja 1,7 miljardin dollarin eli noin 1,4 miljardin euron edestä, päätti Yhdysvaltain vetoomustuomioistuin viime viikolla. Uzanin suvun toiselle kiistakumppanille, amerikkalaiselle Motorolalle tuomioistuin antoi luvan periä Uzanien varoja 2,1 miljardin dollarin arvosta.

Tuomioistuimen keskiviikkoinen päätös liittyy puhelinvalmistajien ja Uzanin suvun jo pari vuotta vireillä olleeseen monimutkaiseen oikeusjuttuun, jossa Nokia ja Motorola syyttävät Uzanien Telsim-teleyhtiötä sille myönnettyjen yhteensä kolmen miljardin dollarin lainojen väärinkäytöstä. Telsim on Turkin toiseksi suurin teleoperaattori.

Nokian viestintäjohtaja Arja Suominen muistuttaa, että tuomioistuimen ratkaisu on vain välipäätös, jolla jo viime vuoden heinäkuussa annetun Nokialle myönteisen päätöksen täytäntöönpanokielto poistettiin.

- Tämä on meille mieluisa ja hyvä päätös, mutta tämä on vain yksi askel tässä prosessissa, Suominen sanoo.

Nyt tehdyn päätöksen perusteella Nokia ja Motorola voivat jatkaa jo ennen täytäntöönpanokieltoa aloitettua Uzanien varojen perintää, mutta Suomisen mukaan on vielä hämärän peitossa, kuinka paljon Uzaneilta on varoja saatavissa. Paitsi matkapuhelinyhtiöillä, on myös Turkin valtiolla runsaasti perittävää Uzanin suvulta.

- Likvidointiprosessi tulee olemaan pitkä ja monimutkainen, ja on aivan liian aikaista sanoa paljonko siitä saadaan varoja, Suominen toteaa. Suominen ei halua arvioida, milloin Uzan-tapauksessa on odotettavissa lopullinen päätös.

(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.