Nokia: Salosta lähtee jopa 1000 työntekijää

Nokia ilmoittaa vähentävänsä Salon tehtaaltaan enintään 1000 työntekijää vuoden loppuun mennessä.

Nokia kertoo tiedotteessaan, että se suunnittelee muutoksia Komaromin tehtaalla Unkarissa, Reynosan tehtaalla Meksikossa ja Salon tehtaalla. Suunnitellut toimenpiteet ovat jatkoa viime syyskuussa julkistetulle älypuhelinten tuotannon uudelleenarvioinnille.

Yhtiön suunnitelman mukaan laitteiden kokoonpano siirretään Nokian tehtaille Aasiaan, jossa sijaitsee suurin osa komponenttitoimittajista.

Nokian Markets-yksikön johtaja Niklas Savander sanoo tiedotteessa, että Unkarin, Meksikon ja Salon tehtaille on suunniteltu kuitenkin roolia yhtiön älypuhelintuotannossa.

- Kokoonpanon siirrolla Aasiaan on tarkoitus nopeuttaa laitteidemme tuloa markkinoille, sanoo Savander.

Suunniteltujen muutosten arvioidaan merkittävästi vähentävän tuotannon vaiheita ja työn määrää Komaromin, Reynosan ja Salon tehtailla. Muutosten arvioidaan johtavan kaikkiaan noin 4 000 työntekijän vähennykseen.

Henkilöstövähennysten arvioidaan toteutuvan vaiheittain vuoden 2012 loppuun mennessä.

MTV3:n Seitsemän Uutisissa vieraillut elinkeinoministeri Jyri Häkämies toteaa, että työpaikkansa menettäviä ihmisiä tuetaan uuden työn löytämisessä ja kouluttautumisessa.

– Salo on äkillisen rakennemuutoksen paikkakunta. Uusiin elinkeinohankkeisiin on useamman miljoonan verran rahaa, Häkämies sanoo.

Hänen mukaansa Suomi on "johtava tietotekniikan maa, ja siitä on tarkoitus pitää kiinni".

(MTV3)

Katso Simo Ahteen juttu Salosta (Seitsemän uutiset 8.2.2012)

Lue myös:

    Uusimmat