Mainos

Nokia: Pörssilaista selitys Elopin olemattomille Nokia-osakkeille

Nokian toimitusjohtaja Stephen Elop ei ole ostanut Nokian osakkeita pörssisäädösten takia, kertoo Päivyt Tallqvist Nokian viestinnästä MTV3:n uutisille.

Pörssilaki on yhtiön mukaan syy myös siihen, miksi Elopilla on edelleen entisen yhtiönsä Microsoftin osakkeita.

Kun Elop lähti Microsoftista viime syksynä, pörssilaki esti häntä myymästä yhtiön osakkeita noin kuukauden ajan. Heti kun se oli säädösten mukaan mahdollista, Elop aloitti Microsoftin osakkeiden myynnin.

Kun keskustelut Nokian ja Microsoftin yhteistyöstä toden teolla aloitettiin, pörssisäädökset estivät Elopilta Microsoftin osakkeiden myynnin. Tässä vaiheessa Elop oli ehtinyt myydä omistamistaan Microsoftin osakkeistaan noin 60 prosenttia, eli 40 prosenttia on vielä jäljellä, Nokian viestinnästä todetaan.

Stephen Elopilla on Nokialla osakepohjaisia kannustimia, jotka julkistetaan myöhemmin. Toimitusjohtajan on myös tarkoitus ostaa Nokian osakkeita heti, kun se on pörssilain mukaan mahdollista.

Sisäpiiritietoa ei saa hyödyntää

Aamulehti kertoi aamulla, että Elopilla saattaa olla edelleen suuri määrä edellisen työnantajansa Microsoftin osakkeita. Nokian osakkeita Elopilla ei sen sijaan lehden tietojen mukaan ole lainkaan.

Nokian hallitus kieltäytyi kommentoimasta asiaa Aamulehdelle, mutta Helsingin Sanomat sai yhtiön edustajalta selityksen myöhemmin päivällä.

Nokiasta kerrottiin Helsingin Sanomille, että yhtiön sisäpiiriläiset eivät saa käyttää hyväkseen julkaisematonta tietoa omissa kaupoissaan. Nokian tulkinnan mukaan yhtiön eilen esittelemä strategiamuutos oli sisäpiirin tietoa. Lehti kertoo, että Nokian mukaan Elop joutui samasta syystä keskeyttämään omien Microsoft-osakkeidensa myynnin viime vuonna.

Nelosen uutisten mukaan Nokia aikoo kertoa Elopin osakeomistuksista maaliskuussa ennen seuraavaa yhtiökokousta.

Kauppalehden mukaan Elop omisti vielä loppukesästä runsaat 260 000 Microsoftin osaketta, mutta myi niistä noin 20 000.

Yhtiön johtoryhmästä eniten Nokiaa omistaa peruspuhelinyksikön johtaja Mary T. McDowell, jolla on runsaat 170 000 osaketta. Niiden arvo on yli miljoona euroa.

Johtajan omistuksia johtamassaan yhtiössä pidetään yleisesti suotavina.

Katso Timo Rothoviuksen puhelinhaastattelu (Kymmenen uutiset 12.2.2011)

Lue myös:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.