Mainos

Talouslehti tyrmää Nokian uuden liiton: Elop "hyppäsi vanhan pomonsa syliin"

Nokian ja Microsoftin liittoutuminen on saanut lontoolaisessa lehdistössä erittäin varautuneet arviot. Nokia ottaa käyttöönsä älypuhelimissaan Microsoftin Windows-käyttöjärjestelmän ja luopuu samalla omasta Symbianistaan. Päätöstä pidetään merkkinä siitä, että Nokia on ollut arvioituakin heikommassa asemassa älypuhelinmarkkinoilla.

Tylyimmän arvion antaa talouslehti Financial Times, joka on arvovaltaisin talousmedia Euroopassa.

Financial Timesin pääotsikon mukaan Nokia ei onnistunut vakuuttamaan markkinoita liitollaan Microsoftin kanssa. Lehden analyysijuttu arvioi, että Nokian syksyllä virkaan astuneen toimitusjohtajan Stephen Elopin kausi tuskin jatkuu pitkään.

FT kertoi Elopin eilen vahvistamasta vertauksesta, jonka mukaan Nokia on kuin mies, jonka pitää hypätä urheasti mereen palavalta öljynporauslautalta.

FT otsikoi analyysijuttunsa, että Elop hyppäsi vanhan pomonsa syliin. Otsikko on asiayhteydessään karkea ja tarkoituksellinen loukkaus, jolla kyseenalaistetaan samalla Elopin miehekkyys ja asema Nokian johtajana.

Elop vain hämärä epähenkilö marginaalissa

Elop esitteli eilen Nokian uutta strategiaa yhdessä vanhan esimiehensä Microsoftin pääjohtajan Steve Ballmerin kanssa. FT:n ja muiden lontoolaismedioiden antama kuva Elopista on, että muut voimat vievät Nokiaa kuin johtaja itse. Vaikka kuva olisi väärä, yhtiö ei sitä pysty enää korjaamaan.

Elopin tehtäväksi jää ajaa Microsoftin Windows-käyttöjärjestelmä Nokian älypuhelimiin.

Sen verran myönteistä huomiota Lontoon tapahtuma kuitenkin toi, että maailmalle on saatu selväksi, kuka haastaa Applen ja Androidin. Muutama vuosi sitten olisi ollut alentuvaa, jos joku olisi kyseenalaistanut Nokian aseman alan huippuna, mutta nyt voi olla helpottavaa, että Nokia on sentään varteenotettavien haastajien joukossa.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.