Mainos

Nokia ostaa yhdysvaltalaisen Loudeyen

Loudeye on maailman johtava digitaalisen musiikin ja median jakelupalvelujen tuottaja. Yrityskaupan arvo on noin 47 miljoonaa euroa.

Matkapuhelinjätti Nokia laajentaa tarjontaansa mobiilimusiikkipalveluissa. Vastedes Nokia voi tarjota multimedialaitteita, sovelluksia ja mahdollisuuden ostaa digitaalista musiikkia. Valikoima kasvaa, koska Nokia ostaa yhdysvaltalaisen digitaalimediayhtiön Loudeyen.

Loudeye on maailman johtava digitaalisen musiikin ja median jakelupalvelujen tuottaja. Sen valikoimiin kuuluu yli 1,6 miljoonaa musiikkikappaletta. Nykyään monet kuluttajat käyttävät kännykkää musiikin kuunteluun ja musiikkipuhelimien kauppa käy yhä kiivaammin.

Nokia sanoo olevansa maailman suurin digitaalisten musiikkisoitinten valmistaja, koska se on myynyt niitä 15 miljoonaa huhti-kesäkuussa.

- Musiikki on keskeinen Nokia Nseries -tuoteryhmän multimediatietokoneiden tarjoama elämys. Siksi on selvää, että haluamme tarjota asiakkaillemme ensiluokkaisia mobiilimusiikkielämyksiä. Loudeye auttaa meitä pääsemään tähän tavoitteeseen, sanoi Nokian Multimedia-toimialaryhmän johtaja Anssi Vanjoki yhtiön tiedotteessa.

Vanjoen mukaan tavoitteena on tarjota Nokian laitteiden käyttäjille "kokonaisvaltaisia musiikkielämyksiä" ensi vuoden aikana.

Nokian mukaan yrityskaupan arvo on noin 47 miljoonaa euroa, ja kauppa on määrä saada päätökseen tämän vuoden loppupuolella.

Maksullista musiikkia kännyköihin

Nokian multimediayksikön viestintäjohtajan Kari Tuutin mukaan yhtiö uskoo siihen, että yhä useampi kuluttaja haluaa ladata matkapuhelimeensa maksullista musiikkia. Tuutin mukaan lataamisen täytyy kuitenkin olla helppoa ja hinnan pitää olla kilpailukykyinen.

- Kehitys internetissä on sen suuntainen, että kuluttajat ovat tottuneet siihen, ettei musiikkia osteta vain cd-levyllä vaan myös digitaalisesti. Varmasti myös matkapuhelimen käyttäjät ovat tästä kiinnostuneita, sanoi Tuutti.

Nokian mukaan kymmenissä miljoonissa Nokian laitteissa on musiikkisoitin. Lisäksi Nseries-laitteet tukevat useita digitaalisen musiikin formaatteja, esimerkiksi MP3:a.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.