Mainos

Nokia osoitti innovatiivisuuden elävän - Yhtiöltä hurja patentti

Matkapuhelinjätti Nokia on patentoinut erittäin mielenkiintoisen keksinnön, josta ei innovatiivisuutta puutu. Unwired view -julkaisu kertoo Nokian kehittämästä ja patentoimasta magneettisesta tatuoinnista.

Tatuointi antaa värinän avulla viestejä käyttäjän iholle esimerkiksi puhelimen soidessa tai tekstiviestin saapuessa.

Kyseisessä tekniikassa iho tatuoidaan magneettisesti reagoivalla musteella, joka demagnetoidaan ennen toimenpidettä. Tämän jälkeen tatuointi tehdään iholle tuttuun tapaan.

Kun tatuointi on valmis, niin se magnetoidaan liikuttelemalla ulkoista magneettia kuvan päällä useaan kertaan. Tällä tavalla tatuointi herkistetään havaitsemaan magneettisia vaihteluita.

Magneettimuste pystyy siis kahteen asiaan käyttäjänsä iholla: Se reagoi isäntälaitteensa lähettämiin magneettisiin muutoksiin ja tuottaa niiden perusteella värähtelyä sen mukaan, onko kyseessä puhelu, tekstiviesti jne.

Tatuoinnin kanssa käytettävän puhelimen pitää täten pystyä lähettämään magneettisia vaihteluita iholla olevaan tatuointiin, joten aivan jokaisen luurin kaveriksi tämä tatuointi ei sovellu.

Nokia on myös patentoinut samaa tekniikkaa hyödyntävän ihoon kiinnitettävän "laastarin", mikäli tekniikka-tatuointi kuulostaa liian hurjalta.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.