Mainos

Nokia ja ay-liike ottivat yhteen jäsenmaksuista

Nokia ja ay-liike ajautuivat tänään tiukkaan kiistaan, kun Nokian oli tarkoitus lopettaa ay-jäsenmaksujen perintä ylempien toimihenkilöiden palkasta. Uuden Insinööriliiton mukaan Nokia pyrki vaikeuttamaan insinöörien järjestäytymistä liittoonsa.

Kiistan noustua julkisuuteen Nokia ilmoitti kuitenkin pyrkivänsä siihen, että ay-maksujen periminen suoraan palkasta olisi jatkossakin mahdollista.

Nokia ehti kuitenkin jo tiedottamaan uudesta käytännöstä niille työntekijöilleen, joita muutos olisi koskenut elokuun alusta lähtien.

Uuden Insinööriliiton puheenjohtaja Pertti Porokari kommentoi Nokian suunnitelmia ay-liikkeen periaatteiden vastaiseksi.

- Maksujen periminen palkasta on ensimmäisessä tupossa sovittu asia, Porokari sanoo.

Nokia vetäytyi vastuusta

Nokia on vierittänyt kiistassa syyn pankille, joka ei tarjoa enää samanlaista palvelua, jolla ay-maksujen perintä on tähän asti hoidettu.

Insinööriliitto ei usko selitystä. Liiton pelkona on, että liittyminen ammattiyhdistyksiin vähenisi, jos jäsenmaksun maksaminen olisi hankalaa, eikä automaattista.

Ikävien otsikoiden tulva tuntuu jo riittävän Nokialle, sillä tähän ongelmaan Nokia tarttui topakasti heti tänään, kun kiusallinen asia nousi julkisuuteen.

Nokia perääntyi kiistassa ja ilmoitti, että ay-maksujen perintä suoraan palkasta on edelleen mahdollista. Työntekijät saavat kuulla lähiviikkoina, miten ay-maksujen perintä jatkossa hoidetaan.

Katso Jussi Kärjen juttu

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.