Mainos

Nokia irtisanoo 1800 työntekijää

Nokia irtisanoo 1 800 työntekijää osana kustannusleikkauksia. Suomen osuus suunnitelluista henkilöstövähennyksistä on noin 1 100.

Nokia Networks leikkaa kustannuksia parantaakseen kannattavuuttaan ja vahvistaakseen johtoasemaansa verkkomarkkinoilla.

Suunnitelmiin kuuluu keskittyminen ydinalueisiin tuotekehityksessä, henkilöstön vähentäminen noin 1800 työntekijällä ja organisaation edelleen kehittäminen.

Taustalla on yhtiön 11. maaliskuuta antama välikatsaus, jossa arvioitiin Nokia Networksin ensimmäisen vuosineljänneksen pro forma -liiketuloksen jäävän tuntuvasti tappiolliseksi, sekä yleinen tilanne matkapuhelinverkkomarkkinoilla. Suomen osuus suunnitelluista henkilöstövähennyksistä on noin 1100.

Vähennykset koskevat tutkimusta ja tuotekehitystä, tuotantoa ja toimituksia, myyntiä ja markkinointia sekä tukitoimintoja. Nokia Networks aloittaa YT-neuvottelut suunnitelluista vähennyksistä pääkaupunkiseudulla, Tampereella, Jyväskylässä ja Oulussa.

-Nämä toimet ovat henkilöstömme kannalta raskaita, mutta tässä markkinatilanteessa välttämättömiä, sanoo Sari Baldauf, Nokia Networksin toimitusjohtaja. - Tavoitteenamme on kestävä ja kannattava liiketoiminta. Siihen päästään panostamalla asiakkaisiin, laatuun ja toiminnan tehokkuuteen.

Keskittyminen ydinalueisiin tutkimuksessa ja tuotekehityksessä tarkoittaa tuotekehitysohjelmien kustannusten, ajoituksen ja laajuuden uudelleenarviointia sekä tuoteversioiden määrän vähentämistä vastaamaan asiakkaiden ja markkinoiden nykytilannetta. Yhtiön tavoitteena on vahvistaa johtoasemaansa GSM-, EDGE- ja WCDMA -verkoissa.

(MTV3)

(Seitsemän uutiset 10.04.2003)

(Talousuutiset 10.04.2003)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.