Mainos

Nokia ennakoi vahvaa kasvua matkapuhelinalalle

Nokia ennakoi matkapuhelinalalle vankkaa kasvua ensi vuonna, mutta odottaa haasteiden jatkuvan langattomilla verkkomarkkinoilla.

Koko vuoden osalta Nokia arvioi langattomien verkkomarkkinoiden pienenevän noin 20 prosenttia.Yhtiön omien potentiaalisten markkinoiden verkkopuolella arvioidaan supistuvan noin 15 prosenttia.

Nokian johto toisti luottavaisen näkemyksensä matkapuhelinalan kasvusta ensi vuonna. Yhtiö uskoo edelleen, että tänä vuonna maailmassa myydään 400 miljoonaa matkapuhelinta, ja että ensi vuonna matkapuhelinmarkkinat saattavat kasvaa 10 prosenttia tai hieman enemmän.

Ensi vuoden kasvua vauhdittavat sekä matkapuhelinkäyttäjien määrän kasvu että vakiintuvat uusintaostomarkkinat. -Näemme kasvupotentiaalia ja sijaa uusille tuotekategorioille etenkin peli-, kuvaviesti- ja yritysmarkkinoilla. Uskomme kasvattaneemme maailmanlaajuista markkinaosuuttamme matkapuhelimissa tänä vuonna ja päässeemme yhä lähemmäksi tavoittelemaamme 40 prosentin osuutta, pääjohtaja Jorma Ollila sanoi tiistaina Irvingissä, Teksasissa pidetyssä sijoittajatapaamisessa.

(MTV3-STT)

(Talousuutiset 03.12.2002)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.