Mainos

Nokia aloittaa yt-neuvottelut Suomessa

Nokia aloittaa yt-neuvottelut. Suomessa on uhattuna 340 työpaikkaa. Maailmanlaajuisesti supistukset vaikuttavat 700 työntekijään. Supistukset koskevat tutkimus- ja tuotekehittelyä.

Nokian tiedotteen mukaan matkaviestinteollisuus muuttuu jatkuvasti ja Nokian tavoitteena on vastata näihin muutoksiin uudistumalla ja kehittämällä toimintaansa kilpailukykynsä säilyttämiseksi.

Nokia terävöittää joitakin tutkimus- ja tuotekehitystoimintojaan ja niihin liittyviä myynti- ja markkinointitoimintoja sekä sisäistä tietohallintoaan. Yhtiö suunnittelee sopeuttavansa henkilöstömäärän näissä toiminnoissa vastaamaan liiketoiminnan tarpeita ja liiketoiminnan kasvussa tapahtunutta maantieteellistä muutosta.

Suunnitellut muutokset koskevat enintään yhteensä 700 työntekijää maailmanlaajuisesti ja noin 340 työntekijää Suomessa.

Nokia pyrkii mahdollisuuksien mukaan sijoittamaan nämä henkilöt uusiin tehtäviin yhtiön sisällä ja suunnittelee myös vapaaehtoisten taloudellisten tukipakettien tarjoamista niille työntekijöille, joita vähennykset koskevat.

Nokia aloittaa Suomessa yt-neuvottelut henkilöstön edustajien kanssa suunnitelluista muutoksista.

-Meillä on runsaasti avoimia paikkoja, ja ne henkilöt, jotka toimivat niissä yksiköissä, joita muutokset koskevat, ovat luonnollisesti etusijalla, kun täytämme heidän osaamistaan vastaavia paikkoja, sanoo Nokian henkilöstöjohtaja Juha Äkräs Nokian nettisivuilla.

- Olemme aiemmissa uudelleenjärjestelyissä onnistuneet sijoittamaan ihmisiä uusiin tehtäviin varsin hyvin.

Vuonna 2006 lähes 10 000 ihmistä vaihtoi tehtäviä yhtiön sisällä.

-Suunnittelemme myös tarjoavamme pois siirtyville vapaaehtoisuuteen perustuvia vaihtoehtoja, esimerkiksi taloudellisia tukipaketteja. Tukipaketeista keskustellaan neuvotteluissa henkilöstön edustajien kanssa, Äkräs lisää.

Nyt suunnitellut muutokset koskevat pääasiassa Nokian Enterprise Solutions -toimialaryhmää, Nokian sisäistä IT-organisaatiota ja Software Platforms -yksikköä.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.