Mainos

Nobel-palkitun kiinalaisen Liu Xiaobon sukulaiselle pitkä vankilatuomio

Kiinalaisen Nobelin rauhanpalkinnon saaneen ja vankilassa viruvan Liu Xiaobon vaimon veljelle on langetettu ankara tuomio pekingiläisessä tuomioistuimessa.

Liun lankomies Liu Hui tuomittiin 11 vuoden vankeustuomioon petoksesta. Todellisuudessa tuomiota pidetään kostona siskon perheen auttamisesta ja tukemisesta.

Toisinajattelija ja professori Liu Xiaobo tuomittiin vuonna 2009 vankeuteen 11 vuodeksi poliittisesta toiminnasta . Hän vaati Kiinaan demokraattisia uudistuksia ja kirjoitti muun muassa reformeja vaativan mannifestin ”Charter 08:n”. Vuotta myöhemmin hänelle myönnettiin Nobelin rauhanpalkinto, mikä sai Kiinan poliittisen johdon raivon valtaan. Liu ei koskaan päässyt noutamaan palkintoaan.

Liu Xiabon vaimo Liu Xia on ollut kotiarestissa miehensä pidättämisestä saakka. Vaimon puhelimen käyttö ja internettiin pääsy on estetty. Veljen kovaa tuomiota pidetään yleisesti kostona siitä, että Liu Xia onnistui antamaan vielä kotiarestissakin kaksi haastattelua kansainväliselle medialle.

Liu Hui tuomittiin virallisesti petoksesta, vaikka syyte hylättiin jo kertaalleen viime syksynä. Kovaa tuomiota pidetään varoituksena muille toisinajattelijoille ja demokratia-aktivisteille sekä yrityksenä nujertaa Liu Xiaobon perhe täydellisesti.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.